Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

IMAS-portal

Gebruik van het IMAS-portal

Via het IMAS-portal kunnen onder toezicht staande banken en derden informatie verstrekken met betrekking tot toezichtsprocedures, de status daarvan volgen en informatie uitwisselen met toezichthouders. Al een account? Meld u aan en bekijk (en accepteer) de voorwaarden.

Aanmelden bij het IMAS-portal

Start van het portal

Het IMAS-portal bestaat sinds begin 2021. Zowel (belangrijke en minder belangrijke) onder toezicht staande banken als derden (niet onder toezicht staande entiteiten of natuurlijke personen) kunnen het portal gebruiken, afhankelijk van het soort procedure. Hieronder vindt u meer informatie over de beschikbare procedures.

Beschikbare procedures via het IMAS-portal

Voor belangrijke en minder belangrijke banken (SI’s en LSI’s)

Alleen voor belangrijke banken (SI’s)

Gebruiksregeling

Het gebruik van het IMAS-portal is in sommige landen wettelijk of volgens de bestuurlijke praktijk verplicht, en vrijwillig in andere landen. Dit is ook afhankelijk van het soort procedure. Nadere toelichting is te vinden in de gebruiksregeling.

Activering account

Onder toezicht staande instellingen kunnen hun eigen gebruikers aanmaken en de toegang van hun gebruikers tot het IMAS-portal beheren. Ze wijzen beheerders aan die deze taak uitvoeren.

Voor derden treedt de ECB op als beheerder.

Registreren op het IMAS-portal

Om uw entiteit te registreren op het IMAS-portal, stuurt u het relevante registratieformulier naar de ECB  (supportcenter@ecb.europa.eu)

Gebruikersaccounts aanmaken

Beheerders kunnen via het ECB Identity Portal nieuwe gebruikersaccounts voor hun organisatie aanmaken en via het IMAS-portal specifieke rechten toekennen. De gebruikersaccounts voor derden worden rechtstreeks door de ECB aangemaakt.

Kijk voor korte instructies over de activering van een account en andere essentiële technische informatie in de gebruikershandleiding. Op het platform zelf zijn alle instructies terug te vinden over het gebruik van het portal.

Het IMAS-portal voor het eerst gebruiken Gebruikershandleiding activering account Hoe krijg ik toegang tot de verschillende procedures in het IMAS-portal? Snelgids voor toezichttoepassingen

Beheerders en gebruikers toevoegen of verwijderen

Geregistreerde beheerders kunnen via dit formulier wijzigingen aanvragen bij supportcenter@ecb.europa.eu.

Derden kunnen via dit formulier wijzigingen aanvragen bij supportcenter@ecb.europa.eu.

Ondersteuning nodig?

Neem bij technische problemen met het IMAS-portal of het ECB Identity Portal contact op met het ECB Support Center via supportcenter@ecb.europa.eu of bel +49 69 1344 7766.

Voor andere vragen neemt u contact op met uw NBA. Contactgegevens vindt u op het IMAS-portal. Specifiek voor interne modellen kunt u contact opnemen met uw JST.

Alle pagina's in dit deel

Klokkenluiders