Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

IMAS-portál

Mi is az IMAS-portál?

A felügyelt bankok és a külső felek az IMAS-portálon keresztül küldik be a felügyeleti folyamatokkal kapcsolatos információkat, követik nyomon a státuszukat, és cserélnek adatokat a felügyeleti szakértőkkel. Ha már rendelkezik fiókkal, bejelentkezhet, és elfogadhatja a használati feltételeket.

Bejelentkezés az IMAS-portálra

Ki használhatja az IMAS-portált?

A folyamatkategóriától függően az IMAS-portált (jelentős és kevésbé jelentős) felügyelt bankok és harmadik felek (nem felügyelt szervezetek vagy természetes személyek) használhatják.

Az IMAS-portálon elérhető folyamatok

Jelentős és kevésbé jelentős bankoknak

Csak jelentős bankoknak

Felhasználási rendszer

Az IMAS-portál használata egyes országokban jogszabályban vagy közigazgatási gyakorlatként kötelező, más országokban pedig önkéntes, a folyamatkategóriától is függően. Részletes információkat találhat a felhasználási rendszer alatt.

Hozzáférés létrehozása

A felügyelt bankok kijelölhetik saját felhasználóikat, és kezelhetik ezek IMAS-portálhoz való hozzáférését. A feladat ellátására adminisztrátorokat hatalmazhatnak fel.

Harmadik félhez tartozó felhasználói fiókok esetében az EKB jár el adminisztrátorként.

Felügyelt bankok (jelentős és kevésbé jelentős)

Kérjük, hogy új, felügyelt bank regisztrációjához keresse fel az IMAS-portál regisztrációs alkalmazást.

A már regisztrált bankok esetében a megbízott adminisztrátor beléphet az EKB azonosítási portáljára és az IMAS-portálra, ahol új felhasználókat adhat a fiókhoz, illetve egyéni felhasználói jogosultságokat biztosíthat. Ezek az adminisztrátorok további megbízott adminisztrátorokat jelölhetnek ki a szervezetük számára az EKB azonosítási portálján keresztül.

A hozzáféréssel kapcsolatos részletes utasítások az alábbi útmutatókban találhatók.

Használati útmutató megbízott adminisztrátorok részére Első belépés az IMAS-portálra Az IMAS-portál ismertetése: a különféle folyamatok elérése Gyorskalauz a felügyeleti alkalmazásokhoz

Harmadik fél (nem felügyelt szervezet és természetes személy)

A harmadik félhez tartozó felhasználói fiókot az EKB kezeli. Az ilyen felhasználói fiók regisztrációjához, módosításához vagy törléséhez keresse fel az IMAS-portál regisztrációs alkalmazást

Hogyan kérhető támogatás?

Az IMAS-portállal vagy az EKB azonosítási portáljával kapcsolatos technikai probléma esetén szíveskedjenek az EKB támogatói központjához fordulni a supportcenter@ecb.europa.eu e-mail-címen vagy a +49 69 1344 7766 telefonszámon.

Szakmai kérdések esetén szíveskedjen az illetékes nemzeti hatósághoz fordulni. Az elérhetőségek az IMAS portálon találhatók. A belső modellekkel kapcsolatos konkrét kérdések esetén lépjen kapcsolatba az illetékes közös felügyeleti csoporttal (JST).

Ebben a szekcióban található oldalak

Visszaélés bejelentése