Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Portalul IMAS

Ce este portalul IMAS?

Portalul IMAS permite băncilor supravegheate și părților terțe să transmită informații legate de procesele de supraveghere, să monitorizeze stadiul acestor procese și să facă schimb de informații cu autoritățile de supraveghere. Dacă ai deja un cont, te poți autentifica și poți accepta termenii și condițiile.

Autentifică-te pe portalul IMAS

Cine poate utiliza portalul IMAS?

Portalul IMAS poate fi utilizat de băncile supravegheate (semnificative sau mai puțin semnificative) și de părți terțe (entități nesupravegheate sau persoane fizice), în funcție de categoria procesului.

Procese disponibile pe portalul IMAS

Pentru băncile semnificative și cele mai puțin semnificative

Numai pentru băncile semnificative

Regimul de utilizare

Utilizarea portalului IMAS fie este obligatorie prin lege, fie reprezintă o practică cu caracter administrativ în unele țări și cu caracter voluntar în altele, în funcție și de categoria procesului. Pentru informații detaliate, poți consulta regimul de utilizare.

Obținerea accesului

Băncile supravegheate își pot crea propriii utilizatori și pot gestiona accesul acestora la portalul IMAS. Acestea numesc administratori delegați care îndeplinesc această sarcină.

BCE administrează conturile utilizatorilor terți.

Băncile supravegheate (semnificative și mai puțin semnificative)

Pentru a înregistra o nouă bancă supravegheată, accesează aplicația pentru înregistrarea pe portalul IMAS.

În cazul băncilor deja înregistrate, administratorii delegați pot accesa portalul de identitate al BCE și portalul IMAS pentru a adăuga noi utilizatori și, respectiv, a acorda permisiuni utilizatorilor individuali. Acești administratori numesc apoi noi administratori delegați pentru organizația lor pe portalul de identitate al BCE.

În ghidurile de mai jos sunt oferite instrucțiuni detaliate despre modul în care poate fi accesat portalul.

Manualul de utilizare pentru administratorii delegați Accesarea portalului IMAS pentru prima oară Explicarea portalului IMAS: cum accesez diferitele procese? Ghid rapid privind solicitările în materie de supraveghere

Părți terțe (entități nesupravegheate și persoane fizice)

Conturile utilizatorilor terți sunt administrate de BCE. Pentru a înregistra, a modifica sau a șterge contul unui utilizator terț, accesează aplicația pentru înregistrarea pe portalul IMAS

Cum beneficiezi de asistență?

Pentru probleme tehnice legate de portalul IMAS sau de portalul de identitate al BCE, contactează centrul de asistență din cadrul BCE la adresa de e‑mail supportcenter@ecb.europa.eu sau la numărul de telefon +49 69 1344 7766.

Pentru întrebări legate de activitate, contactează autoritatea națională competentă. Poți găsi datele de contact pe portalul IMAS. În mod specific, pentru modelele interne, contactează echipa comună de supraveghere.

Toate paginile din această secțiune

Avertizările de integritate