Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Portalul IMAS

Utilizarea portalului IMAS

Portalul IMAS permite băncilor supravegheate și părților terțe să transmită informații legate de procesele de supraveghere, să monitorizeze stadiul acestor procese și să facă schimb de informații cu supraveghetorii. Dacă ai deja un cont, te poți autentifica și poți accepta termenii și condițiile.

Autentifică-te pe portalul IMAS

Lansarea portalului

Portalul IMAS a fost lansat la începutul anului 2021. În funcție de tipul procesului de supraveghere, atât băncile supravegheate (semnificative sau mai puțin semnificative), cât și părțile terțe (entități nesupravegheate sau persoane fizice) îl pot utiliza. Mai jos vei găsi informații despre procesele disponibile pe portal.

Procese disponibile pe portalul IMAS

Pentru băncile semnificative și cele mai puțin semnificative

Numai pentru băncile semnificative

Regimul de utilizare

Utilizarea portalului IMAS fie este obligatorie prin lege, fie reprezintă o practică cu caracter administrativ în unele țări și cu caracter voluntar în altele, în funcție și de categoria procesului. Pentru informații detaliate, poți consulta regimul de utilizare.

Activarea contului

Instituțiile supravegheate își pot adăuga proprii utilizatori și pot gestiona accesul utilizatorilor lor la portalul IMAS. Acestea numesc administratori delegați care îndeplinesc această sarcină.

În cazul utilizatorilor terți, BCE va acționa în calitate de administrator.

Înregistrarea pe portalul IMAS

Pentru a vă înregistra entitatea pe portalul IMAS, trimiteți BCE (supportcenter@ecb.europa.eu) formularul de înregistrare corespunzător.

Crearea conturilor de utilizator

Administratorii delegați pot accesa portalul de identitate al BCE pentru a crea noi conturi de utilizator pentru organizația lor și portalul IMAS pentru a le acorda permisiuni diferențiate. În cazul părților terțe, conturile de utilizator sunt create direct de BCE.

Pentru o verificare rapidă a informațiilor despre activarea contului și a altor informații tehnice esențiale, consultă manualul utilizatorului. Instrucțiuni complete privind utilizarea portalului sunt furnizate pe platforma în sine.

Accesarea portalului IMAS pentru prima oară Manualul utilizatorului pentru activarea contului Explicarea portalului IMAS: cum accesez diferitele procese Ghid rapid privind solicitările în materie de supraveghere

Adăugarea sau eliminarea administratorilor delegați și a utilizatorilor

Administratorii delegați înregistrați pot solicita modificări prin trimiterea acestui formular la adresa supportcenter@ecb.europa.eu.

Părțile terțe pot solicita modificări prin trimiterea acestui formular la adresa supportcenter@ecb.europa.eu.

Cum beneficiezi de asistență

Pentru probleme tehnice legate de portalul IMAS sau de portalul de identitate al BCE, contactează centrul de asistență din cadrul BCE la adresa supportcenter@ecb.europa.eu sau la numărul de telefon +49 69 1344 7766.

Pentru întrebări de natură operațională, contactează ANC. Poți găsi datele de contact pe portalul IMAS. În mod specific, pentru modelele interne, te rugăm să contactezi ECS.

Toate paginile din această secțiune

Avertizările de integritate