Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Portal sustava upravljanja informacijama (IMAS)

Korištenje portalom IMAS

Na portalu IMAS nadzirane banke i treće osobe mogu dostavljati informacije povezane s nadzornim postupcima, pratiti svoj status i komunicirati s nadzornicima. Ako ste već izradili korisnički račun, možete se prijaviti i prihvatiti uvjete portala.

Prijava na portal IMAS

Početak rada portala

Portal IMAS pokrenut je početkom 2021. Ovisno o vrsti nadzornog postupka njime se mogu služiti i nadzirane banke (značajne ili manje značajne) i treće osobe (nenadzirani subjekti ili fizičke osobe). U nastavku možete pročitati više o postupcima na portalu.

Postupci koji su dostupni na portalu IMAS

Za značajne i manje značajne banke

Samo za značajne banke

Režim uporabe

Korištenje portalom IMAS u nekim je državama propisano zakonom ili je obvezatna administrativna praksa, a u drugim je državama dobrovoljno, među ostalim ovisno o vrsti postupka. Više informacija možete pronaći u režimu uporabe.

Aktivacija korisničkog računa

Nadzirane institucije mogu izrađivati korisničke račune i upravljati pristupom svojih korisnika portalu IMAS. U tu svrhu imenuju ovlaštene administratore.

Za treće osobe koje se služe portalom administrator je ESB.

Registracija na portalu IMAS

Kako biste svoj subjekt registrirali na portalu IMAS, dostavite odgovarajući obrazac za registraciju ESB‑u na adresu supportcenter@ecb.europa.eu.

Izrada korisničkih računa

Ovlašteni administratori mogu pristupiti portalu ECB Identity Portal kako bi izradili nove korisničke račune za svoju organizaciju te portalu IMAS kako bi za njih dobili pojedinačna dopuštenja. Korisničke račune za treće osobe izrađuje izravno ESB.

U korisničkom priručniku možete pronaći osnovne informacije o aktivaciji korisničkog računa i druge važne tehničke informacije. Detaljne upute za korištenje portalom možete pronaći na samom portalu.

Kako prvi put pristupiti portalu IMAS Korisnički priručnik za aktivaciju računa Objašnjenje: kako pristupiti različitim postupcima na portalu IMAS Kratki vodič o nadzornim aplikacijama

Dodavanje ili brisanje ovlaštenih administratora i korisnika

Registrirani ovlašteni administratori mogu zatražiti promjene dostavljanjem ovog obrasca na adresu supportcenter@ecb.europa.eu.

Treće osobe mogu zatražiti promjene dostavljanjem ovog obrasca na adresu supportcenter@ecb.europa.eu.

Podrška

U slučaju tehničkih poteškoća s portalom IMAS ili portalom ECB Identity Portal obratite se ESB‑ovu centru za podršku na supportcenter@ecb.europa.eu ili +49 69 1344 7766.

Za poslovna pitanja obratite se svojem nacionalnom nadležnom tijelu. Podatke za kontakt možete pronaći na portalu IMAS. U vezi s internim modelima obratite se svojem zajedničkom nadzornom timu.

Sve stranice u ovom odjeljku

Prijava povreda, tzv. zviždanje