Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

IMAS-palvelu

IMAS-palvelun kuvaus

IMAS-palvelussa EKP:n valvomat pankit ja kolmannet osapuolet voivat toimittaa valvontaprosesseihin liittyviä tietoja, seurata prosessien etenemistä ja vaihtaa tietoja valvojien kanssa. Käyttäjien on hyväksyttävä palvelun ehdot.

Kirjaudu IMAS-palveluun

IMAS-palvelun käyttäjät

IMAS-palvelua voivat käyttää prosessista riippuen pankkivalvonnan piiriin kuuluvat merkittävät ja vähemmän merkittävät pankit sekä kolmannet osapuolet (muut yhteisöt ja luonnolliset henkilöt).

IMAS-palvelusta löytyvät prosessit

Merkittäville ja vähemmän merkittäville pankeille

Merkittäville pankeille

Palvelun käyttö

Toisissa maissa IMAS-palvelun käyttö on vapaaehtoista, ja toisissa maissa lainsäädäntö tai viranomaiset edellyttävät sen käyttöä tiettyihin prosesseihin. Eri maiden käytännöt on koottu oheiseen taulukkoon.

IMAS-palvelun käyttöönotto

Valvottavat pankit voivat luoda omia käyttäjätilejä ja hallinnoida niitä. Käyttäjätilejä varten niiden on nimettävä valtuutetut ylläpitäjät.

Kolmansien osapuolten käyttäjätilien ylläpitäjänä toimii EKP.

Valvottavat pankit (merkittävät ja vähemmän merkittävät)

Uuden valvottavan pankin rekisteröinti tapahtuu IMAS-palvelun rekisteröintisovelluksella.

Palveluun jo rekisteröityneiden pankkien valtuutetut ylläpitäjät voivat lisätä uusia käyttäjiä EKP:n tunnistuspalvelussa ja myöntää henkilökohtaisia käyttöoikeuksia IMAS-palvelussa. He voivat myös nimetä organisaatiolleen uusia valtuutettuja ylläpitäjiä EKP:n tunnistuspalvelussa.

Yksityiskohtaisempia ohjeita on alla olevissa oppaissa.

Opas valtuutetuille ylläpitäjille IMAS-palvelun käyttöönotto Ohjeita IMAS-palvelun sisältämistä prosesseista Hakuprosessin pikaopas

Kolmannet osapuolet (muut yhteisöt ja luonnolliset henkilöt)

Kolmansien osapuolten käyttäjätilien hallinnoinnista vastaa EKP. Käyttäjätilin rekisteröinti, muuttaminen tai poistaminen tapahtuu IMAS-palvelun rekisteröintisovelluksella

IMAS-palvelun tuki

Teknistä tukea IMAS-palvelun ja EKP:n tunnistuspalvelun käyttäjille annetaan sähköpostitse osoitteessa supportcenter@ecb.europa.eu tai puhelimitse numerossa +49 69 1344 7766.

Sisältökysymyksissä auttavat kansalliset valvontaviranomaiset, joiden yhteystiedot löytyvät IMAS-palvelusta. Sisäisiä malleja koskeviin kysymyksiin vastaavat yhteiset valvontaryhmät.

Kaikki tähän osioon kuuluvat sivut

Ilmoita väärinkäytöksestä