Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Portal IMAS

Kaj je portal IMAS?

Na portalu IMAS lahko nadzorovane banke in tretje osebe posredujejo informacije v zvezi z nadzornimi postopki, spremljajo njihov potek in izmenjujejo informacije z nadzorniki. Če že imate račun, se lahko prijavite in sprejmete pogoje uporabe.

Prijava v portal IMAS

Kdo lahko uporablja portal IMAS?

Portal IMAS lahko uporabljajo nadzorovane banke (pomembne ali manj pomembne) ter tretje osebe (nenadzorovani subjekti ali fizične osebe), odvisno od vrste postopka.

Postopki na portalu IMAS

Za pomembne in manj pomembne banke

Samo za pomembne banke

Kdo mora uporabljati portal?

V nekaterih državah je uporaba portala IMAS obvezna po zakonu ali kot upravna praksa, v drugih pa je prostovoljna, kar je med drugim odvisno tudi od kategorije postopka. Podrobnejše informacije so na strani o režimu uporabe.

Kako lahko pridobite dostop?

Nadzorovane banke lahko same ustvarjajo uporabniške račune in upravljajo njihov dostop do portala IMAS. Za to nalogo imenujejo pooblaščene skrbnike.

ECB deluje kot skrbnik uporabniških računov tretjih oseb.

Nadzorovane banke (pomembne in manj pomembne)

Če želite registrirati novo nadzorovano banko, to lahko storite v aplikaciji za registracijo na portalu IMAS.

V primeru bank, ki so že registrirane, lahko pooblaščeni skrbniki dostopajo do portala ECB Identity Portal oziroma portala IMAS ter dodajajo nove uporabnike ali jim dodeljujejo posamezne uporabniške pravice. Ti skrbniki za svojo organizacijo na portalu ECB Identity Portal imenujejo še dodatne nove pooblaščene skrbnike.

Podrobnejša navodila o dostopu do portala so v vodnikih spodaj.

Uporabniški priročnik za pooblaščene skrbnike Kako prvič dostopate do portala IMAS? Pojasnila o portalu IMAS: kako dostopate do različnih procesov Kratek vodnik o nadzorniških vlogah

Tretje osebe (nenadzorovani subjekti in fizične osebe)

Uporabniške račune tretjih oseb upravlja ECB. Če želite registrirati, spremeniti ali izbrisati uporabniški račun tretje osebe, to lahko storite v aplikaciji za registracijo na portalu IMAS

Kje lahko dobite pomoč?

Za tehnična vprašanja o portalih IMAS in ECB Identity Portal se obrnite na službo ECB za podporo uporabnikom na naslovu supportcenter@ecb.europa.eu ali po telefonu +49 69 1344 7766.

Če imate vprašanja v zvezi s poslovanjem, se obrnite na pristojni nacionalni organ. Kontaktne podatke najdete na portalu IMAS. Če imate vprašanja v zvezi z notranjimi modeli, se obrnite na skupno nadzorniško skupino.

Vse strani v tem razdelku

Žvižgaštvo