Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Portal IMAS

Kaj omogoča portal?

Na portalu IMAS lahko nadzorovane banke in tretje osebe posredujejo informacije v zvezi z nadzornimi postopki, spremljajo njihov potek in izmenjujejo informacije z nadzorniki. Če že imate račun, se lahko prijavite in sprejmete pogoje uporabe.

Prijava v portal IMAS

Uvedba portala

Portal IMAS je začel delovati v začetku leta 2021. Uporabljajo ga lahko tako nadzorovane banke (pomembne ali manj pomembne) kot tudi tretje osebe (nenadzorovani subjekti ali fizične osebe), odvisno od vrste nadzornega postopka. V nadaljevanju predstavljamo, kateri postopki so na voljo na portalu.

Postopki na portalu IMAS

Za pomembne in manj pomembne banke

Samo za pomembne banke

Kdo mora uporabljati portal?

V nekaterih državah je uporaba portala IMAS obvezna po zakonu ali kot upravna praksa, v drugih pa je prostovoljna, kar je med drugim odvisno tudi od kategorije postopka. Podrobnejše informacije so na strani o režimu uporabe.

Aktivacija računa

Nadzorovane institucije lahko same ustvarjajo uporabniške račune in upravljajo njihov dostop do portala IMAS. Za to nalogo imenujejo pooblaščene skrbnike.

Za uporabnike, ki so tretje osebe, kot skrbnik deluje ECB.

Registracija za uporabo portala IMAS

Za registracijo subjekta pošljite izpolnjen obrazec na naslov supportcenter@ecb.europa.eu.

Ustvarjanje uporabniških računov

Pooblaščeni skrbniki imajo dostop do portala ECB Identity Portal, kjer lahko ustvarjajo nove uporabniške račune za svojo organizacijo in jim na portalu IMAS dodeljujejo različne uporabniške pravice. Uporabniške račune za tretje osebe ustvari neposredno ECB.

Kratka navodila o aktivaciji računa in druge osnovne tehnične informacije najdete v uporabniškem priročniku. Celotna navodila o uporabi portala so na portalu samem.

Kako prvič dostopate do portala IMAS Uporabniški priročnik za aktivacijo računa Pojasnila o portalu IMAS: kako dostopate do različnih procesov Kratek vodnik o nadzorniških vlogah

Dodajanje in odstranjevanje pooblaščenih skrbnikov in uporabnikov

Registrirani pooblaščeni skrbniki lahko spremembe zahtevajo s tem obrazcem, ki ga pošljejo na naslov supportcenter@ecb.europa.eu.

Tretje osebe lahko spremembe zahtevajo s tem obrazcem, ki ga pošljejo na naslov supportcenter@ecb.europa.eu.

Kje lahko dobite pomoč?

Za tehnična vprašanja o portalih IMAS in ECB Identity Portal se obrnite na službo ECB za podporo uporabnikom na naslovu supportcenter@ecb.europa.eu ali po telefonu +49 69 1344 7766.

Za vprašanja v zvezi s poslovanjem se obrnite na pristojni nacionalni organ. Kontaktne podatke najdete na portalu IMAS. Za vprašanja o notranjih modelih se obrnite na svojo skupno nadzorniško skupino.

Vse strani v tem razdelku

Žvižgaštvo