Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Media

Duidelijke, effectieve communicatie is voor ons van groot belang

Duidelijke, effectieve communicatie is voor ons van groot belang. Hierdoor vergroten we het vertrouwen en dragen we bij tot stabiliteit. De media spelen daarbij een grote rol en helpen ons verantwoording af te leggen. Journalisten wonen onze persconferenties bij, interviewen beleidsmakers en doen verslag van ons beleid, onze werkzaamheden en initiatieven.

Persberichten

Met onze persberichten informeren we het publiek over nieuwe beleidsbeslissingen, bevindingen en initiatieven.

Persberichten

Toespraken

Leden van de Raad van Toezicht houden toespraken om onze toezichtsaanpak en -besluiten toe te lichten. Hier vindt u tevens verslagen van onze persconferenties.

Toespraken

Interviews

Leden van de Raad van Toezicht spreken met de media om meer inzicht te geven in ons toezicht. Hierbij kunnen journalisten zich vaak op specifieke aspecten richten. Hier vindt u verslagen van deze uitwisselingen.

Interviews

Supervision Blog

In ons blog geven toezichthouders hun visie op actuele onderwerpen en ontwikkelingen in het bankentoezicht en de banksector.

Supervision Blog

Publicaties

Hier vindt u ons jaarverslag over de uitvoering van onze toezichtstaken, antwoorden op vragen van parlementsleden, brieven aan banken en andere publicaties over bankentoezicht.

Publicaties

Supervision Newsletter

Eens in de drie maanden publiceren we onze nieuwsbrief. Hierin belichten we belangrijke thema's in het bankentoezicht voor banken en de financiële sector in ruime zin.

Supervision Newsletter

Meer informatie

Podcasts

De ECB-podcast geeft een inkijk in de wereld van economie, centrale banken en bankentoezicht. Hierin bespreken we actuele onderwerpen en ontwikkelingen die van belang zijn voor de economie van het eurogebied en voor banken.

Podcasts
Lezingen voor het publiek en andere activiteiten

In het weekprogramma kunt u onze aankomende publicaties en evenementen zien, zoals persconferenties en lezingen voor het publiek. Het programma wordt elke vrijdag geactualiseerd.

Weekprogramma
Een lezing aanvragen

Wilt u graag een lid van de Raad van Toezicht bij uw evenement horen spreken? Vul het aanvraagformulier in. Wij nemen contact met u op.

Aanvraagformulier

Contact

Als u journalist bent en met ons wilt praten, kunt u contact opnemen met een van onze persvoorlichters.

MEER

Andere bronnen

Conferenties & seminars

Conferenties en seminars op hoog niveau dragen bij tot onze dialoog met deskundigen. Zo versterken ze het fundament van toekomstige besluiten van de ECB en doeltreffend bankentoezicht.

Conferenties & seminars

Tv-diensten en webcasts

Hier krijgt u toegang tot live en opgenomen webcasts, inleidende verklaringen en verslagen van hoorzittingen bij het Europees Parlement, evenals beeldmateriaal voor tv-zenders.

Tv-diensten en webcasts
GEEN EXPERT? BEKIJK ONZE EXPLAINER
MEER INFO
Europees bankentoezicht in een oogopslag

Alle pagina's in dit deel

Klokkenluiders