Menu

IMAS-portalen

Sådan bruges IMAS-portalen

IMAS-portalen giver banker, som ECB fører tilsyn med, mulighed for at indsende oplysninger i tilknytning til tilsynsprocesserne, følge deres status og udveksle oplysninger med ECB Banktilsyn. Har du allerede en konto, kan du logge på og acceptere vilkår og betingelser.

Log på IMAS-portalen

Lancering af portalen

IMAS-portalen er blevet indført i to faser. I løbet af indfasningsperioden, der begyndte 20. oktober 2020, fik kun et begrænset antal signifikante banker adgang. Efter det endelige starttidspunkt 27. januar 2021 kan alle banker, som ECB fører direkte tilsyn med, bruge portalen.

Kontoaktivering

Udvalgte organisationer kan forvalte deres egne brugerkonti på ECB Identity Portal. "Delegated Administrators", administratorer, som denne opgave er blevet uddelegeret til, har adgang til ECB Identity Portal. Her kan de oprette nye brugerkonti. De har også adgang til IMAS-portalen, hvor de nærmere kan præcisere tilladelserne.

  • Ønsker du at aktivere en brugerkonto, skal du kontakte din Delegated Administrator.
  • Hvis du ønsker at registrere en Delegated Administrator, skal du henvende dig til din kontaktperson i ECB eller ECB Support Center (supportcenter@ecb.europa.eu).

Nærmere oplysninger om kontoaktivering og anden vigtig teknisk information finder du i brugermanualen. Inde i portalen finder du nærmere vejledning om, hvordan du bruger den.

Sådan får du adgang til IMAS-portalen første gang
Brugermanual til kontoaktivering

Support

Disse processer kan aktuelt gennemføres via IMAS-portalen:

Signifikante bankers fit & proper-vurderinger

Signifikante banker kan bruge IMAS-portalen til at indsende deres ansøgninger om fit & proper-vurdering, følge status af disse vurderinger og udveksle oplysninger i denne forbindelse med ECB Banktilsyn.

Fit & proper-vurdering

I nogle lande er det lovpligtigt eller obligatorisk administrativ praksis at bruge IMAS-portalen til fit & proper-vurderinger. I andre lande er det frivilligt. Kortet nedenfor viser status i de enkelte deltagerlande. IMAS-portalen ændrer ikke den måde, som ECB og de nationale tilsynsmyndigheder samarbejder på. I alle deltagerlande er den nationale tilsynsmyndighed fortsat det første kontaktpunkt for fit & proper-ansøgninger.

Kvikguide til fit & proper-ansøgninger (på engelsk)