SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

IMAS-portalen

Sådan bruges IMAS-portalen

IMAS-portalen giver både banker under tilsyn og tredjeparter mulighed for at indsende oplysninger i tilknytning til tilsynsprocesserne, følge deres status og udveksle oplysninger med de tilsynsførende. Har du allerede en konto, kan du logge på og acceptere vilkår og betingelser.

Log på IMAS-portalen

Lancering af portalen

IMAS-portalen blev lanceret i begyndelsen af 2021. Afhængig af, hvilken tilsynsproces der anvendes, kan både banker under tilsyn (signifikante eller mindre signifikante) og tredjeparter (enheder, som ikke er under tilsyn, eller fysiske personer) anvende den. Nedenfor findes oplysninger om de processer, der er tilgængelige i portalen.

Kontoaktivering

Institutter under tilsyn kan oprette deres egne brugere og administrere deres brugeres adgang til IMAS-portalen. De skal i denne forbindelse udpege "Delegated Administrators", dvs. administratorer, som denne opgave er blevet uddelegeret til.

ECB fungerer som administrator for tredjepartsbrugere.

Registrering i IMAS-portalen

Oprettelse af brugerkonti

Delegerede administratorer har adgang til ECB Identity Portal, hvor de kan oprette nye brugerkonti for deres organisation, og til IMAS-portalen, hvor de nærmere kan præcisere tilladelserne. Brugerkonti for tredjeparter oprettes direkte af ECB.

Nærmere oplysning om kontoaktivering og anden vigtig teknisk information findes i brugermanualen. En fuldstændig vejledning i brugen af portalen findes inde på platformen.

Sådan får du adgang til IMAS-portalen første gang Brugermanual til kontoaktivering Nærmere om IMAS-portalen: Hvordan får jeg adgang til de forskellige processer?

Sådan tilføjes eller fjernes delegerede administratorer og brugere

Registrerede delegerede administratorer kan anmode om ændringer ved at indsende denne formular til supportcenter@ecb.europa.eu.

Tredjeparter kan anmode om ændringer ved at indsende denne formular til supportcenter@ecb.europa.eu.

Support

Tekniske spørgsmål vedrørende IMAS-portalen eller ECB Identity Portal kan rettes til ECB Support Centre: supportcenter@ecb.europa.eu eller +49 69 1344 7766

Følgende processer kan gennemføres via IMAS-portalen:

Signifikante bankers fit & proper-vurderinger

Signifikante banker kan bruge IMAS-portalen til at indsende deres ansøgninger om fit & proper-vurderinger, følge status af disse vurderinger og udveksle oplysninger i denne forbindelse med de tilsynsførende.

Fit & proper-vurdering

I nogle lande er det lovpligtigt eller obligatorisk administrativ praksis at bruge IMAS-portalen til fit & proper-vurderinger. I andre lande er det frivilligt. Kortet nedenfor viser status i de enkelte deltagerlande. IMAS-portalen ændrer ikke den måde, som ECB og de nationale tilsynsmyndigheder samarbejder på. Det første kontaktpunkt for fit & proper-ansøgninger er fortsat den nationale tilsynsmyndighed i alle deltagerlande.

Kvikguide til fit & proper-ansøgninger (på engelsk)

Meddelelser vedrørende pasordningen

Det bliver muligt for både signifikante og mindre signifikante banker at indsende meddelelser vedrørende pasordningen via IMAS-portalen.

Erhvervelse af kvalificerede andele

Ansøgninger om erhvervelse eller forøgelse af en "kvalificeret andel" i en eksisterende bank vil blive indgivet via IMAS-portalen.

Alle sider i dette afsnit