Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Talenbeleid

Op deze website vindt u informatie over ECB-Bankentoezicht, de toezichtsarm van de Europese Centrale Bank, in de 24 officiële talen van de Europese Unie (EU).

Alle informatie is beschikbaar in het Engels, maar we zorgen ervoor dat de belangrijkste informatie, vooral als die relevant is voor de Europese burger, ook in andere officiële EU-talen beschikbaar is.

Wat is er in uw taal te vinden?

Deze belangrijke pagina's zijn beschikbaar in het Engels en in veel andere officiële EU-talen: de homepagina, de startpagina's van de zes verschillende rubrieken en alle pagina's onder de rubrieken ‘Over het SSM’, ‘Toezicht in de praktijk’, ‘Organisatie & Governance’ en ‘Juridisch en beleidskader’.

Informatie op de website wordt soms in meerdere EU-talen vertaald en is dan mogelijk beschikbaar in een taal die u begrijpt, ook al is het niet uw moedertaal. Sommige toespraken en blogposts van en interviews met de voorzitter en andere leden van de Raad van Toezicht zijn ook in andere talen dan het Engels beschikbaar. Persberichten zijn normaal gesproken in het Engels. Als ze van belang zijn voor een breder publiek dan alleen deskundigen, worden ze ook in andere officiële EU-talen gepubliceerd.

Wetgeving van de ECB wordt doorgaans in alle officiële EU-talen gepubliceerd en is beschikbaar op EUR-Lex.

Informatie over onze openbare raadplegingen is ook in meerdere talen beschikbaar. Bijdragen aan openbare raadplegingen kunnen in alle officiële talen van de EU worden ingestuurd.

Voor informatie over bankentoezicht en daarmee samenhangende onderwerpen in andere EU-talen kunt u ook terecht op de website van een van de nationale toezichthouders.

Ons taalbeleid in de praktijk

Door cookies te accepteren helpt u ons de belangstelling voor vertalingen van afzonderlijke pagina's en delen van onze website in kaart te brengen, zodat we in het vervolg gerichter kunnen vertalen. Als de vertaling van een webpagina in de door u gewenste taal nog in voorbereiding is, staat dat op de pagina aangegeven.

De uitvoering van het taalbeleid is in handen van het directoraat-generaal Communicatie van de ECB.

Vragen aan de Europese Centrale Bank kunt u stellen in alle officiële EU-talen. Stuur ons het aanvraagformulier informatie.

Alle pagina's in dit deel

Klokkenluiders