Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Jezikovna politika na tem spletnem mestu

Na tem spletnem mestu boste našli informacije o bančnem nadzoru ECB – nadzornem krilu Evropske centralne banke – v 24 uradnih jezikih Evropske unije (EU).

Vse informacije so na voljo v angleščini, najpomembnejše vsebine, zlasti informacije, ki bi utegnile evropske državljane še posebno zanimati, pa so na voljo tudi v drugih uradnih jezikih EU.

Kaj lahko najdete v svojem jeziku?

Najpomembnejše strani so na voljo v angleščini in mnogih drugih uradnih jezikih EU: domača stran, vstopne strani v vseh šest razdelkov ter vse strani v razdelkih »Predstavitev«, »Nadzorne prakse«, »Organizacija in upravljanje« ter »Pravni okvir in politike«.

Nekatere vsebine na spletnem mestu so prevedene v določene jezike EU, kar pomeni, da so lahko na voljo v jeziku, ki sicer ni vaš materni jezik, vendar ga razumete. Nekateri govori, intervjuji in blogi predsednika in drugih članov Nadzornega odbora so prav tako na voljo v drugih jezikih poleg angleščine. Sporočila za javnost so navadno objavljena v angleščini, če pa so pomembna tudi za širšo in ne samo strokovno javnost, so objavljena tudi v drugih uradnih jezikih EU.

Zakonodaja ECB je praviloma objavljena v vseh uradnih jezikih EU in je na voljo na spletnem mestu EUR-Lex.

Vsebine o javnih posvetovanjih lahko najdete v izbranih jezikih, vendar prispevke k javnim posvetovanjem sprejemamo v vseh uradnih jezikih EU.

Informacije o bančnem nadzoru in drugih sorodnih temah lahko v svojem jeziku najdete tudi na spletnih mestih nacionalnih nadzornih organov.

Izvajanje jezikovne politike

Če sprejmete piškotke, nam pomagate zbirati statistične podatke o tem, kakšno je povpraševanje po prevodih posameznih strani in razdelkov na spletnem mestu. To pomeni, da lahko ciljno ocenimo, kaj prevajati v prihodnje. Če določena spletna stran še ni na voljo v vašem jeziku, boste o tem na strani posebej opozorjeni.

Za izvajanje jezikovne politike skrbi generalni direktorat Stiki z javnostjo.

Če bi Evropski centralni banki radi zastavili vprašanje, nam lahko v kateremkoli uradnem jeziku EU pišete po e-pošti na naslov info@ecb.europa.eu.

Vse strani v tem razdelku

Žvižgaštvo