Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

A honlap nyelvpolitikája

Ezen a honlapon az EKB bankfelügyeletéről – az Európai Központi Bank felügyeleti ágáról – az Európai Unió (EU) 24 hivatalos nyelvén találunk információkat.

Angolul a teljes tartalom elérhető, de a legfontosabb anyagok, különösen amelyek érdekesek lehetnek az európai polgárok szempontjából, az EU más hivatalos nyelvein is elérhetők.

Mit találhatunk meg a kívánt nyelven?

A következő fő oldalak elérhetők angolul és az EU egyéb hivatalos nyelvein: a nyitó oldal, a hat szekció kezdő oldalai, valamint az összes oldal a „Rólunk”, „A felügyeleti gyakorlat”, a „Szervezet és irányítás”, „A jogi és irányelvi keret” szekciókban.

Bizonyos webes tartalmakat az uniós nyelvek szűkebb körére fordítunk le, amelyek között lehet olyan, amely bár nem az anyanyelvünk, de megértjük. Az elnök és más felügyeleti testületi tagok egyes beszédei, interjúi és blogbejegyzései szintén megtalálhatók az angol mellett más nyelveken is. A sajtóközlemények rendesen angolul jelennek meg, és amennyiben a szakértők mellett a szélesebb közönséget is érdekelhetik, akkor más uniós nyelvű fordításukat is rendelkezésre bocsátjuk.

Az EKB által hozott jogszabályok általában minden hivatalos uniós nyelven megjelennek, és az EUR-Lex weboldalain érhetők el.

Az EKB nyilvános konzultációiról szóló tartalom is rendelkezésre áll egyes nyelveken. A konzultációra beérkező észrevételeket pedig az összes hivatalos uniós nyelven fogadjuk.

A bankfelügyeletről és egyéb kapcsolódó témákról a nemzeti felügyeletek honlapjain is találhatunk a kívánt nyelven információkat.

Nyelvhasználati elveink alkalmazása

Ha a honlapunkra látogatók elfogadják a sütiket (cookie-k), hozzásegítenek bennünket olyan aggregált statisztikákhoz, amelyekből következtetni tudunk az egyes weboldalak és szekciók fordítása iránti igényre. Ez lehetővé teszi a fordításra érdemes tartalmak célzott kiválasztását. Ha valamely weboldal még nem érhető el a kívánt nyelven, erről az adott oldalon tájékoztatjuk az olvasót.

A fenti nyelvhasználati elvek alkalmazásáról az EKB kommunikációs főigazgatósága gondoskodik.

Ha kérdése lenne az Európai Központi Bankhoz, vegye fel a kapcsolatot a bármely hivatalos uniós nyelven elérhető információkérő lap kitöltésével.

Ebben a szekcióban található oldalak

Visszaélés bejelentése