Inițiativa ECB Youth Dialogue

Suntem conștienți de faptul că deciziile pe care le adoptăm vă pot influența viața de zi cu zi, de aceea dorim să fim siguri nu numai că aflați informații de la noi sau despre noi, ci și că aveți posibilitatea de a dialoga cu noi în mod direct.

Scopul inițiativei ECB Youth Dialogue este chiar acesta. Organizăm evenimente în întreaga Europă, inclusiv online, care vă permit să intrați în contact direct cu factori de decizie din cadrul BCE pentru a adresa întrebări și a ne împărtăși opiniile dumneavoastră.

Inițiativa ECB Youth Dialogue pe teme legate de activitățile de bancă centrală

Inițiativa Youth Dialogue cu Danièle Nouy și Sabine Lautenschläger, Frankfurt, noiembrie 2018

Studenții și absolvenții Frankfurt School of Finance and Management au avut ocazia de a discuta cu președinta și vicepreședinta Supravegherii bancare a BCE despre activitatea acestora destinată menținerii siguranței băncilor și a solidității și stabilității sectorului financiar european în interesul nostru, al tuturor.

Întrucât mandatele acestora se apropie de sfârșit, președinta Consiliului de supraveghere, Danièle Nouy, și vicepreședinta acestuia, Sabine Lautenschläger, au prezentat un bilanț al realizărilor supravegherii bancare europene de la introducerea sa în urmă cu patru ani și au vorbit despre cum este să întreprinzi ceva fără precedent în istorie.

Iată câteva fragmente din discuție!

... referitor la înființarea Supravegherii bancare a BCE

Eram o entitate nou-înființată minusculă într-un puternic incubator. – Danièle Nouy

Am putut recurge, de exemplu, la serviciile informatice și de resurse umane deja existente în cadrul BCE. – Sabine Lautenschläger

... referitor la o carieră în domeniul supravegherii

Dacă ai la bază o educație solidă, restul se poate învăța. Și nu este deloc anost, deși uneori mi-aș fi dorit să fie! Întotdeauna este ceva de făcut. – Danièle Nouy

... referitor la monedele criptografice

Acestea nu sunt monede, sunt active digitale. – Sabine Lautenschläger

Este cumva ca la cazinou! – Danièle Nouy

... referitor la următoarea criză

Datoria noastră este să ne asigurăm că băncile sunt reziliente și, prin urmare, pregătite pentru următoarea criză, indiferent de momentul în care s-ar produce aceasta. – Danièle Nouy

... referitor la birocrație

Când trebuie să transferi 26 de autorități și 3 000 de angajați și să asiguri un tratament echitabil pentru toți, ai nevoie de proceduri. Nu mai vorbim în acest caz despre birocrație, ci despre o modalitate de a asigura credibilitatea. – Sabine Lautenschläger

... referitor la cea mai mare dificultate de până acum

Băncile europene dețineau, la început, credite neperformante în valoare de 1 000 de miliarde EUR. În prezent, ca urmare a introducerii instrumentelor adecvate, valoarea acestora se situează la 650 de miliarde EUR. – Danièle Nouy

... referitor la zilele de vineri

Vinerea este ziua mea preferată la serviciu! Este ziua în care mulți dintre noi ne reunim în cadrul unei ședințe periodice și este întotdeauna o recompensă incredibilă să fii martorul angajamentului tuturor celor implicați, să înveți din diferitele lor experiențe și să definești, împreună cu ceilalți, viitorul supravegherii bancare europene. – Sabine Lautenschläger

... referitor la stagii

BCE oferă stagii în domeniul supravegherii destinate studenților din diferite discipline. Urmărește informațiile de pe website! – Danièle Nouy

Mai mult

Vizionează evenimentul integral

Galerie foto

Evenimente anterioare

Inițiativa Youth Dialogue cu Danièle Nouy, Madrid (Spania), mai 2018

Danièle Nouy, președinta Consiliului de supraveghere, s-a întâlnit la Madrid cu un grup de tineri profesioniști care lucrează în sectorul financiar. Aceștia i-au adresat numeroase întrebări, nu numai despre stabilitatea bancară și financiară europeană, ci și despre etica în domeniul finanțelor, digitalizare și alte aspecte mai personale, de exemplu ce anume o motivează în activitatea pe care o desfășoară.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Banco de España, a oferit tinerilor profesioniști o ocazie deosebită de a-și împărtăși gândurile și experiențele unui factor de decizie de rang înalt și de a învăța unii de la alții.

Iată câteva fragmente din discuție!

... referitor la etică

Reputația băncilor a avut de suferit din cauza crizei. Cum recâștigăm încrederea oamenilor?

Etica deține un rol esențial. Băncile trebuie să adopte o perspectivă pe termen mai lung și să acționeze etic. Puteți contribui și voi la sporirea siguranței și calității băncilor.

... referitor la digitalizare

Depunem eforturi semnificative pentru a ne adapta la noul context în care trăim. Este același lucru valabil și pentru autoritățile de reglementare?

Da, și noi depunem eforturi la fel de semnificative pentru a ne adapta. Lucrez în domeniul supravegherii bancare de 40 de ani, dar am de învățat ceva nou în fiecare zi. În aceasta constă frumusețea acestei activități. Este o meserie care stimulează mult intelectul!

... referitor la FinTech

În opinia mea, una dintre cele mai mari amenințări la adresa sectorului bancar european o constituie apariția unor noi participanți. Care este opinia dumneavoastră în legătură cu FinTech?

Consider că inovația este cuvântul de ordine. Vor exista întotdeauna clienți dispuși să plătească pentru servicii bancare tradiționale, în timp ce alții, precum nepoata mea, vor efectua toate operațiunile pe telefon. Este loc pentru toate tipurile de bănci. Dar firmele FinTech care oferă servicii bancare vor fi supravegheate la fel ca băncile.

... referitor la fuziuni

Credeți că ar fi necesare mai multe fuziuni și achiziții în Europa?

Avem nevoie de mai puține bănci, dar există diferite modalități de a soluționa această problemă. Băncile pot fi lichidate sau pot fuziona. Dar fuziunile trebuie să fie strategice și să dea naștere unor bănci sustenabile. Din două rățuște nu se poate face o lebădă – mai ales din două rățuște suferinde!

... Danièle Nouy referitor la întâlnirea cu tinerii profesioniști

M-am bucurat foarte mult să îi întâlnesc pe acești tineri, care au pus întrebări foarte bune în legătură cu multe subiecte. Nu au fost timizi!

... tinerii profesioniști despre întâlnirea cu Danièle Nouy

A fost foarte clară și cred că a fost o experiență cu adevărat fructuoasă și pozitivă. A fost o întâlnire destinsă, firească, chiar m-am simțit în largul meu. Marcela Nario

Cred că este o modalitate extraordinară de a schimba opinii cu tinerii care lucrează la bănci. Federico Power Esteban

Fotografii de la eveniment

Mai mult

Doriți să aflați mai multe informații despre temele acestei ediții a inițiativei ECB Youth Dialogue? Consultați paginile indicate în continuare.

Sectorul bancar european
Stabilitate financiarăReziliența cibernetică