EKP:n nuorisodialogi

EKP:n päätökset vaikuttavat nuortenkin arkeen. Siksi haluamme varmistaa, että nuorilla on mahdollisuus suoraan vuoropuheluun EKP:n kanssa.

Sitä varten on käynnistetty EKP:n nuorisodialogi: järjestämme eri EU-maissa – ja verkossa – tapahtumia, joissa nuoret voivat esittää kysymyksiä ja näkemyksiään suoraan EKP:n päätöksentekijöille.

Keskuspankkitoimintaan liittyvät nuorisodialogit

Nuorisodialogi Danièle Nouyn ja Sabine Lautenschlägerin kanssa, Frankfurt, marraskuu 2018

Frankfurt School of Finance and Management -korkeakoulun nykyiset ja entiset opiskelijat saivat nuorisodialogissa tilaisuuden keskustella yhteisen pankkivalvonnan johtajien kanssa heidän työstään pankkitoiminnan turvallisuuden varmistamiseksi ja EU:n rahoitussektorin pitämiseksi vahvana ja vakaana kaikkien kansalaisten eduksi.

Valvontaelimen puheenjohtaja Danièle Nouy ja varapuheenjohtaja Sabine Lautenschläger kertoivat toimikautensa päätteeksi vuonna 2014 perustetun yhteisen pankkivalvonnan toiminnan tuloksista sekä siitä, millaista oli vastata aivan uudesta organisaatiosta.

Dialogin parhaita paloja

...EKP:n pankkivalvonnan perustamisesta

Olimme pieni ja uusi organisaatio valtavassa koneistossa. – Danièle Nouy

Pystyimme hyödyntämään EKP:n jo olemassa olevia rakenteita, kuten henkilöstöhallintoa ja tietoteknisiä palveluja. – Sabine Lautenschläger

...pankkivalvonnasta urana

Jos on vahva koulutustausta, loput voit oppia myöhemmin. Pankkivalvonta ei missään nimessä ole tylsää – joskus jopa toivon, että se olisi tylsempää! Töitä riittää aina. – Danièle Nouy

...kryptovaluutoista

Ne eivät ole valuuttoja vaan digitaalisia varoja!           – Sabine Lautenschläger

Ne ovat eräänlainen kasino! – Danièle Nouy

...seuraavasta kriisistä

Tehtävänämme on varmistaa, että pankeilla on kestokykyä, jotta ne ovat valmiit seuraavan kriisiin, milloin se sitten tapahtuukaan. – Danièle Nouy

...byrokratiasta

Menettelyjä tarvitaan, kun viranomaisia on 26 ja henkilökuntaa 3 000 ja jokaisen yhdenvertainen kohtelu halutaan varmistaa. Se ei siis ole byrokratiaa vaan tapa varmistaa uskottavuus.                                  – Sabine Lautenschläger

...suurimmasta tähänastisesta haasteesta

EU-maiden pankeilla oli alussa ongelmaluottoja kaikkiaan noin 1 000 miljardin euron arvosta. Nyt niitä on 650 miljardia euroa, koska meillä on käytössä oikeanlaiset välineet. – Danièle Nouy

...perjantaista

Viikon paras työpäivä on perjantai! Monet meistä kokoontuvat perjantaisin säännölliseen kokoukseen, ja on aina uskomattoman palkitsevaa nähdä kaikkien sitoutuminen työhönsä, oppia muiden kokemuksista ja suunnitella yhteisen pankkivalvonnan tulevaisuutta yhdessä. – Sabine Lautenschläger

...harjoittelijaohjelmista

Pankkivalvonta tarjoaa harjoittelupaikkoja useiden eri alojen opiskelijoille. Pidähän silmällä verkkosivujamme! – Danièle Nouy

Lisätietoa

Katso koko tapahtuma

Kuvia

Menneet tapahtumat

Nuorisodialogi Danièle Nouyn kanssa, Madrid (Espanja), toukokuu 2018

Valvontaelimen puheenjohtaja Danièle Nouy tapasi nuoria rahoitusalan ammattilaisia Madridissa. Heillä oli lukuisia kysymyksiä paitsi pankkitoiminnasta ja rahoitusvakaudesta EU:ssa myös rahoitusalan etiikasta, digitalisaatiosta sekä siitä, mikä Nouyta motivoi työssään.

Espanjan keskuspankin kanssa järjestetty tapahtuma tarjosi nuorille ammattilaisille loistavan tilaisuuden vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia eturivin vaikuttajan kanssa ja molemmille osapuolille mahdollisuuden oppia toistensa näkökannoista.

Dialogin parhaita paloja

...etiikasta

Pankkien maine kärsi kriisin vuoksi. Miten ihmisten luottamus saadaan palautettua?

Etiikka on ensiarvoisen tärkeää. Pankkien täytyy katsoa pidemmälle ja toimia eettisesti. Nuoret voivat auttaa parantamaan pankkitoimintaa ja sen turvallisuutta.

...digitalisaatiosta

Pankit yrittävät parhaansa mukaan mukautua muuttuvaan toimintaympäristöön. Onko valvontaviranomaisilla sama tilanne?

Kyllä, ne ponnistelevat yhtä lailla mukautuakseen muutoksiin. Olen ollut mukana pankkivalvonnassa jo 40 vuotta, mutta joka päivä opin jotakin uutta. Siinä piileekin tämän työn hienous – se tarjoaa runsaasti älyllisiä virikkeitä.

...finanssiteknologiasta

Mielestäni yksi EU:n pankkien suurimmista uhkatekijöistä on uudenlaisten kilpailijoiden ilmaantuminen. Miten suhtaudut finanssiteknologiaan?

Pelin henkenä on nyt innovointi. Osa asiakkaista maksaa jatkossakin perinteisistä pankkipalveluista, kun taas toiset – kuten lapsenlapseni – käyttävät pelkästään mobiilipankkia. Kaikenlaisille pankeille on tilaa. Ja kaikkia niitä valvotaan samalla tavalla – myös pankkipalveluja tarjoavia fintech-yrityksiä.

...pankkifuusioista

Tarvittaisiinko EU:ssa enemmän pankkifuusioita?

Pankkeja on tarpeettoman paljon, mutta ongelma voidaan ratkaista eri tavoilla. Pankkeja voidaan ajaa alas, tai ne voivat sulautua keskenään. Fuusioiden on kuitenkin oltava strategisia, ja fuusiossa syntyvän pankin on oltava kestävällä pohjalla. Kahdesta rammasta ei saa yhdistämällä tervejalkaista.

...nuorten ammattilaisten tapaamisesta (Danièle Nouy)

Nautin todella näiden nuorten tapaamisesta. Heillä oli oikein hyviä kysymyksiä monista aiheista, eivätkä he arastelleet esittää niitä!

...Danièle Nouyn tapaamisesta (nuoret ammattilaiset)

Hän puhui todella selkeästi, ja kokemus oli erittäin antoisa ja positiivinen. Hän oli rento ja vilpitön, ja tunsin oloni todella mukavaksi. – Marcela Nario

Tämä on mainio tapa vaihtaa näkemyksiä pankkialan nuorten ammattilaisten kanssa.           – Federico Power Esteban

Kuvia tilaisuudesta

Lisätietoa

Alla olevilla verkkosivuilla on lisätietoja tämän nuorisodialogin aiheista.

Pankkitoiminta EU:ssa
RahoitusvakausKyberturvallisuus