Диалог на ЕЦБ с младите хора

Ние знаем, че решенията ни оказват влияние върху Вашето ежедневие. Затова искаме да се уверим, че не само получавате от нас посланията ни и информация за нас, но и че имаме възможност да разговаряме пряко.

Диалогът на ЕЦБ с младите хора е именно такава възможност. Ние организираме събития из цяла Европа, както и онлайн, в които имате пряк контакт с хората, които определят политиките в ЕЦБ, така че да можете да зададете всичките си въпроси и да споделите с нас мненията си.

Диалог с младите хора по теми, свързани с централнобанковата дейност

Диалог с младите хора – Даниел Нуи

Мадрид, Испания – 23 май 2018 г.

Даниел Нуи, председател на Надзорния съвет, се срещна в Мадрид с група млади професионалисти от финансовия сектор. Те имаха много въпроси към нея, не само за банковата дейност и финансовата стабилност в Европа, но и за морала във финансите, за цифровизацията и други по-лични теми, като например какво я мотивира да работи именно това.

Събитието, организирано съвместно с Banco de España, беше чудесна възможност младите професионалисти да споделят мисли и опит със създател на политики на високо равнище и да се обогатят взаимно с гледищата си.

Вижте някои примери от дискусията!

... за етиката

Репутацията на банките пострада от кризата. Как да си върнем доверието на хората?

Етичният аспект е от решаващо значение. Банките трябва да гледат в по-далечна перспектива и да действат етично. Вие можете да помогнете банковата дейност да стане по-добра и по-сигурна!

... за цифровизацията

Ние полагаме големи усилия да се приспособим към новите условия. Регулаторите правят ли същото?

Да, ние полагаме не по-малко усилия да се адаптираме. Аз се занимавам с надзор от 40 години, и все пак всеки ден научавам нещо ново. Това е хубавото в моята работа. Тя е много интелектуално стимулираща!

... за финансовите технологии

Според мен една от най-големите заплахи за банковата дейност в Европа е навлизането на нови играчи. Вие как гледате на финансовите технологии?

Мисля, че иновациите излязоха на преден план. Винаги ще има клиенти, които да плащат за традиционните банкови услуги, а други – като например моята внучка, ще правят всичко през телефона си. Място има за всякакви видове банки. Но базиращите се на иновативни финансови технологии предприятия, които предлагат банкови услуги, ще бъдат подложени на същия надзор като банките.

... за сливанията

Смятате ли, че в Европа трябва да има повече сливания и придобивания?

Трябва ни по-малък брой банки, но към този въпрос може да се подходи по различни начини. Банките могат да се закриват или сливат. Но сливанията трябва да бъдат стратегически и в резултат да се получават устойчиви банки. Две гнили ябълки не правят една здрава!

... Даниел Нуи за срещата с младите профенионалисти

Много ми беше приятно да се срещна с тези млади хора, те имаха отлични въпроси по много теми. Никак не бяха стеснителни!

... младите професионалисти за срещата с Даниел Нуи

Тя говори наистина ясно и мисля, че срещата беше много положителна и обогатяваща. Беше неформално, естествено, чувствах се съвсем удобно. – Марсела Нарио

Мисля, че това е чудесен начин за размяна на мнения с млади хора, които работят в банки. – Федерико Пауър Естебан

Снимки от събитието

Научете повече

Искате ли да научите повече по темите от това издание на „Диалог на ЕЦБ с младите хора“? Погледнете следните уебстраници!

Банкова дейност в Европа
Финансова стабилностКиберустойчивост