ECB Youth Dialogue

Vi ved, at vores beslutninger kan have en indvirkning på jeres hverdag. Derfor vil vi gerne, at I ikke blot hører fra os eller om os, men også har mulighed for at tale direkte til os og med os.

ECB Youth Dialogue giver jer denne mulighed. Vi afholder arrangementer rundt omkring i Europa – og online – som sætter jer direkte i forbindelse med ECB's politiske beslutningstagere, og hvor I kan stille spørgsmål og dele jeres synspunkter med os.

Youth Dialogues om emner med relation til centralbankvirksomhed

Youth Dialogue med Danièle Nouy

Madrid, Spanien – 23. maj 2018

Tilsynsrådets formand Danièle Nouy mødtes i Madrid med en gruppe unge ansatte i den finansielle sektor. De stillede hende mange spørgsmål, som ikke blot handlede om den europæiske banksektor og finansiel stabilitet, men også om etik inden for finanssektoren, digitalisering og andre mere personlige emner, som fx hvad der motiverer hende i det arbejde, hun har.

Arrangementet, der blev afholdt i fællesskab med Banco de España, gav de yngre medarbejdere i sektoren en fantastisk mulighed for at udveksle tanker og erfaringer med en ledende beslutningstager og for begge parter at lære af hinandens synspunkter.

Her er en smagsprøve på diskussionen!

... om etik

Bankernes omdømme blev skadet i forbindelse med krisen. Hvordan kan vi genvinde folks tillid?

Etik er afgørende. Bankerne bliver nødt til at anlægge et længerefristet perspektiv og handle etisk. I kan hjælpe med til at gøre bankvirksomhed sikrere og bedre.

... om digitalisering

Vi arbejder hårdt på at tilpasse os de nye forhold, som vi befinder os i. Gør det samme sig også gældende for lovgiverne?

Ja, vi arbejder lige så hårdt som jer på at tilpasse os. Jeg har arbejdet med tilsyn i 40 år, men jeg lærer noget nyt hver dag. Det er det interessante ved mit job. Det er intellektuelt meget stimulende.

... om fintech

Efter min mening er en af de største trusler for bankvirksomheden Europa, at der kommer nye spillere på banen. Hvad mener du om fintech?

Jeg mener, at vi ikke kan undvære innovation. Der vil altid være kunder, som vil betale for traditionelle bankydelser, og andre, som mit barnebarn, der klarer alting med sin mobil. Der er plads til alle former for banker. Og fintechvirksomheder, som tilbyder bankydelser, vil blive underlagt det samme tilsyn som banker.

... om fusioner

Bør der efter din mening være flere fusioner og overtagelser i Europa?

Vi har brug for færre banker, men der er forskellige måder at løse problemet på. Banker kan blive afviklet, eller de kan fusionere. Fusioner bør dog være strategiske og resultere i bæredygtige banker. For to ænder giver ikke en svane – og slet ikke to syge ænder!

... Danièle Nouy om at mødes med de unge

Jeg nød virkelig at møde disse unge mennesker. De stillede meget gode spørgsmål inden for mange områder, og de var ikke generte.

... de unge om mødet med Danièle Nouy

Hun gav virkelig klare svar, og jeg synes, at det var en virkelig berigende og positiv oplevelse. Det var afslappende og naturligt, og jeg følte mig godt tilpas. – Marcela Nario

Jeg synes, at det er en super måde at udveksle synspunkter med unge mennesker, som arbejder i banksektoren. – Federico Power Esteban

Fotos fra arrangementet

Flere oplysninger

Vil du gerne vide mere om emnerne i denne ECB Youth Dialogue? Så kig lidt nærmere på følgende sider:

Bankvirksomhed i Europa
Finansiel stabilitetCyberrobusthed