Adminisztratív Felülvizsgálati Testület

Az Adminisztratív Felülvizsgálati Testület feladata az EKB felügyeleti határozatainak belső adminisztratív felülvizsgálata, amely garantálja, hogy a döntések megfelelnek a szabályzatnak és az eljárásrendnek.

A felülvizsgálatot bármely olyan természetes vagy jogi személy kezdeményezheti, akit valamely EKB-s felügyeleti határozat közvetlenül érint.

Útmutató a felülvizsgálati költségekhez (csak angolul)

Tagság

Az öt tagot és a két póttagot ötéves, meghosszabbítható időtartamra nevezik ki. Mindannyian rendelkeznek felügyeleti tapasztalattal és banki szaktudással, ugyanakkor nem lehetnek egyidejűleg az EKB, a nemzeti felügyelet, sem egyéb országos, illetve uniós intézmény vagy testület munkavállalói.

Tagság
Elnök Jean-Paul Redouin
Alelnök Concetta Brescia Morra
Tag F. Javier Arístegui Yáñez/td>
Tag André Camilleri
Tag Edgar Meister
Póttagok
Póttag René Smits
Póttag Ivan Šramko

Nyilvános kötelezettségvállalási és érdekeltségi nyilatkozat (csak angolul)

Közvetítő Testület

A monetáris politikai és a felügyeleti feladatok különválasztásának biztosítása érdekében létrehozott Közvetítő Testület feladata a Kormányzótanács által a felügyeleti testületi határozattervezetek ellen emelt kifogással kapcsolatos nézeteltérés feloldása.

Tagság

A mechanizmusban részt vevő minden egyes ország delegál egy-egy tagot, akit a Kormányzótanács és a Felügyeleti Testület tagságából választanak.