Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Planuri de redresare

Planurile de redresare asigură faptul că băncile sunt pregătite să își restabilească viabilitatea în timp util, chiar și în perioade caracterizate de tensiuni financiare severe. Băncile aflate sub supravegherea directă a BCE au obligația de a elabora și a menține planuri de redresare, precum și de a le transmite anual în vederea evaluării. Planurile de redresare reprezintă un element fundamental al cadrului european de gestionare a crizelor.

BCE sprijină băncile în planificarea redresării și se angajează într-un dialog deschis și transparent cu acestea.

Analiza comparativă a planurilor de redresare

Analiza comparativă a planurilor de redresare din ciclul 2019-2020 vizează caracteristicile esențiale ale planurilor și identifică domeniile în care se pot aduce îmbunătățiri. Analiza comparativă include planurile evaluate până în luna iulie 2020.

Benchmarking of recovery plans (cycle 2019/20)

Articol publicat în Supervision Newsletter cu privire la impactul pandemiei

Pandemia a pus la încercare planurile de redresare ale băncilor. Pentru a face față unor evenimente adverse de acest tip la nivelul întregului sistem însă, băncile trebuie să amelioreze componente esențiale ale planurilor lor de redresare, după cum a constatat BCE în urma celui mai recent exercițiu de analiză comparativă.

Articol publicat în Supervision Newsletter: COVID-19 exposes weaknesses in banks’ recovery plans

Raportul BCE privind planurile de redresare

Raportul, elaborat în urma a trei cicluri succesive de evaluări ale planurilor de redresare, prezintă învățămintele desprinse de BCE și unele dintre cele mai bune practici din cinci domenii esențiale: opțiuni de redresare, capacitatea generală de redresare, indicatori de redresare, ghiduri și teste. Raportul vizează să ajute instituțiile semnificative să își îmbunătățească în continuare planurile și să le sporească operaționalitatea.

ECB Report on recovery plans
INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Mai mult pe aceeași temă

Toate paginile din această secțiune

Avertizările de integritate