Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Planovi oporavka

Planovima oporavka banke se pripremaju za pravodobnu obnovu održivosti čak i u razdobljima ozbiljnog financijskog stresa. Banke koje ESB izravno nadzire dužne su sastaviti i održavati planove oporavka te ih svake godine dostaviti na ocjenu. Planovi oporavka jedan su od ključnih elemenata europskog okvira za upravljanje krizama.

ESB podupire banke u planiranju oporavka i s njima je u otvorenom i transparentnom dijalogu.

Usporedna analiza planova oporavka

U usporednoj analizi planova oporavka u ciklusu 2019./2020. ispituju se njihova ključna obilježja i utvrđuju područja na kojima su moguća poboljšanja. Usporedna analiza obuhvaća planove ocijenjene do srpnja 2020.

Benchmarking of recovery plans (cycle 2019/20)

Članak iz Biltena nadzora banaka o utjecaju pandemije

Pandemija je stavila planove oporavka banaka na kušnju. Kako bi bile otporne na takav šok na razini cijelog sustava, banke moraju poboljšati ključne dijelove planova oporavka, zaključak je ESB-a u nedavno provedenoj usporednoj analizi.

Članak iz Biltena nadzora banaka: COVID-19 exposes weaknesses in banks’ recovery plans

Izvješće ESB‑a o planovima oporavka

Nakon triju uzastopnih ciklusa ocjene planova oporavka sastavljeno je izvješće u kojem se iznose ESB‑ovi zaključci te primjeri najbolje prakse koje je utvrdio na pet ključnih područja: opcije oporavka, ukupna mogućnost oporavka, pokazatelji plana oporavka, pravila i simulacije. Njime se želi pomoći značajnim institucijama da poboljšaju svoje planove i povećaju njihovu operativnu provedivost.

Izvješće ESB‑a o planovima oporavka
MOGLO BI VAS ZANIMATI

Povezani sadržaji

Sve stranice u ovom odjeljku

Prijava povreda, tzv. zviždanje