Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Načrt sanacije

Načrt sanacije zagotavlja, da so banke dobro pripravljene na to, da tudi v obdobju hudih finančnih pretresov hitro znova vzpostavijo rentabilno poslovanje. Banke, ki so pod neposrednim nadzorom ECB, morajo načrt sanacije pripraviti in vzdrževati ter ga vsako leto predložiti v ocenjevanje. Načrt sanacije je ključni element v evropskem okviru kriznega upravljanja.

ECB podpira banke pri načrtovanju sanacije ter z njimi vstopa v odprt in transparenten dialog.

Primerjalna analiza načrtov sanacije

V primerjalni analizi načrtov sanacije v ciklu 2019/2020 smo pregledali ključne značilnosti načrtov in opredelili področja, ki jih je treba izboljšati. V primerjalno analizo so vključeni načrti, ki so bili ocenjeni do julija 2020.

Benchmarking of recovery plans (2019/20)

Članek v glasilu »Supervision Newsletter« o vplivu pandemije

Zaradi pandemije so bili načrti sanacije bank postavljeni na preizkušnjo. Da bi banke prevedrile takšno nevihto, ki je zajela celoten bančni sistem, morajo izboljšati ključne dele načrta sanacije, kot je ugotovila ECB v najnovejši primerjalni analizi.

Članek v glasilu »Supervision Newsletter«: COVID-19 exposes weaknesses in banks’ recovery plans

Poročilo ECB o načrtih sanacije

Poročilo, ki se pripravi po treh zaporednih ciklih ocenjevanja načrtov sanacije, predstavlja spoznanja, ki jih je pridobila ECB, in nekatere dobre prakse na petih ključnih področjih: možnosti sanacije, splošna sposobnost za sanacijo, kazalniki sanacije, protokoli in vaje. Cilj je pomembnim institucijam pomagati, da svoj načrt dodatno izboljšajo in operacionalizirajo.

ECB Report on recovery plans

Vse strani v tem razdelku

Žvižgaštvo