SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Genopretningsplaner

Genopretningsplaner sikrer, at bankerne er forberedte til rettidigt at genetablere deres rentabilitet selv i perioder med alvorlig finansiel stress. Banker under ECB's direkte tilsyn skal udarbejde og vedligeholde genopretningsplaner og fremsende dem til vurdering en gang om året. Genopretningsplaner er et centralt element i den europæiske ramme for krisestyring.

ECB støtter bankerne i deres genopretningsplanlægning og indgår i en åben og gennemsigtig dialog med dem.

Benchmarking af genopretningsplaner

Ved benchmarking-analysen af 2019/20-cyklen for genopretningsplaner tages planernes vigtigste karakteristika i betragtning, og der identificeres områder, hvor der kan ske forbedringer. Benchmarkingen omfatter planer, som blev vurderet frem til juli 2020.

Benchmarking of recovery plans (cycle 2019/20)

Artikel i nyhedsbrevet om effekten af pandemien

Pandemien har sat bankernes genopretningsplaner på en prøve. Men som ECB konstaterede i forbindelse med den seneste benchmarking, skal bankerne forbedre vigtige dele af deres genopretningsplaner, hvis de skal kunne klare sig igennem et uvejr som dette, der påvirker hele systemet.

Artikel i Supervision newsletter: COVID-19 exposes weaknesses in banks' recovery plans

ECB's rapport om genopretningsplaner

I rapporten, som udarbejdes efter tre på hinanden følgende cykler for vurdering af genopretningsplanerne, fremlægges ECB's erfaringer og nogle eksempler på bedste praksis, som er observeret inden for fem hovedområder: genopretningsmuligheder, samlet genopretningskapacitet, genopretningsindikatorer, drejebøger (vejledninger i implementeringen af genopretningsplaner) og simuleringsøvelser. Rapporten har til formål at hjælpe signifikante institutter med yderligere at forbedre deres planer og gøre dem mere operationelle.

ECB Report on recovery plans
SE OGSÅ

Relaterede emner

Alle sider i dette afsnit

Whistleblowing