Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

Elvytyssuunnitelmat

Pankeilla pitää olla elvytyssuunnitelma, jossa käydään läpi, miten ne voivat palauttaa toimintakykynsä nopeasti kriisitilanteissa. EKP:n suorassa valvonnassa olevat pankit päivittävät elvytyssuunnitelmiaan jatkuvasti, ja EKP arvioi suunnitelmat kerran vuodessa. Elvytyssuunnitelmat ovat eurooppalaisten kriisinhallintajärjestelyjen kulmakivi.

EKP tukee pankkeja elvytyksen suunnittelussa. Vaihtoehdoista keskustellaan avoimesti.

Elvytyssuunnitelmien vertailu

Kauden 2019–2020 elvytyssuunnitelmien vertailussa on käyty läpi suunnitelmien tärkeimpiä elementtejä ja laadittu parannusehdotuksia. Vertailussa olivat mukana heinäkuuhun 2020 mennessä arvioidut suunnitelmat.

Benchmarking of recovery plans (cycle 2019/20)

Pandemian vaikutusta käsittelevä artikkeli uutiskirjeessä

Koronaviruspandemia on paljastanut heikkouksia pankkien elvytyssuunnitelmissa. Jotta pankit selviäisivät hyvin tällaisista järjestelmänlaajuisista kriiseistä, niiden on tehtävä tärkeitä parannuksia suunnitelmiin esimerkiksi EKP:n tuoreimman vertailuarvioinnin pohjalta.

COVID-19 exposes weaknesses in banks’ recovery plans (uutiskirjeartikkeli)

EKP:n raportti elvytyssuunnitelmista

Kolmannen elvytyssuunnitelmakierroksen jälkeen EKP julkaisi raportin, jossa käytiin läpi hyviksi havaittuja käytäntöjä ja tarkasteltiin, millaiset elvytystoimet toimivat parhaiten, millainen kokonaiselvytyskapasiteetti tarvitaan sekä millaisia ovat toimivat elvytysindikaattorit, menettelyohjeet ja simulointiharjoitukset. Tavoitteena on auttaa merkittäviä pankkeja parantamaan suunnitelmiaan ja tekemään niistä entistä toimivampia.

EKP:n raportti elvytyssuunnitelmista
KATSO MYÖS

Lisätietoa aiheesta

Kaikki tähän osioon kuuluvat sivut

Ilmoita väärinkäytöksestä