Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Mediji

Jasno in učinkovito komuniciranje z javnostjo je za ECB zelo pomembno

Za ECB je zelo pomembno, da jasno in učinkovito komunicira z javnostjo. To povečuje zaupanje in prispeva k stabilnosti. Mediji imajo pomembno vlogo in prispevajo k temu, da nosimo odgovornost za svoje odločitve. Novinarji se udeležujejo naših tiskovnih konferenc, opravljajo intervjuje z oblikovalci politik ter poročajo o naših aktivnostih, politikah in pobudah.

Sporočila za javnost

V sporočilih za javnost objavljamo nove odločitve o nadzornih politikah, ugotovitve in pobude, tako da je javnost ves čas na tekočem.

Sporočila za javnost

Govori

Govori članov in članic Nadzornega odbora vam lahko pomagajo bolje razumeti naš nadzorniški pristop in odločitve. Tukaj boste našli tudi zapise tiskovnih konferenc.

Govori

Intervjuji

Intervjuji medijev s člani in članicami Nadzornega odbora dajejo globlji vpogled v nadzorniško delo, novinarji pa se pogostokrat osredotočajo na posamezne vidike nadzora. Zapisi intervjujev so objavljeni tukaj.

Intervjuji

Nadzorniški blog

Blog predstavlja poglede nadzornikov na aktualna vprašanja in dogajanja na področju bančnega nadzora in v bančnem sektorju.

Nadzorniški blog

Publikacije

Tukaj boste našli letno poročilo o tem, kako izvajamo nadzorniške naloge, odgovore na vprašanja evropskih poslancev, dopise bankam ter druge publikacije v zvezi z bančnim nadzorom.

Publikacije

Supervision Newsletter

Glasilo »Supervision Newsletter« objavljamo enkrat na tri mesece. Izpostavlja in povzema glavne teme na področju bančnega nadzora, ki so zanimive za banke in širši finančni sektor.

Supervision Newsletter

Več

Podkast

Podkast ECB ponuja vpogled v svet ekonomije, centralnega bančništva in bančnega nadzora. Obravnava teme in trende, ki so dandanes pomembni za gospodarstvo in banke v euroobmočju.

Podkast
Javni govori in druge dejavnosti

S pomočjo tedenskega razporeda ste lahko na tekočem s prihodnjimi objavami in dogodki, vključno s tiskovnimi konferencami in javnimi govori. Razpored ažuriramo vsak petek.

Tedenski razpored
Povabite govornika

Želite, da bi član oziroma članica Nadzornega odbora imela govor na dogodku, ki ga organizirate? Izpolnite obrazec in oglasili se vam bomo.

Obrazec

Stik z nami

Če ste novinar ali novinarka in bi radi govorili z nami, lahko kontaktirate urad za stike z javnostjo.

ŠE VEČ

Drugi viri

Konference in seminarji

Konference in seminarji na visoki ravni spodbujajo dialog s strokovnjaki ter krepijo temelje za prihodnje odločitve ECB in učinkovit bančni nadzor.

Konference in seminarji

TV storitve in spletni prenosi

Tukaj imate dostop do v živo predvajanih in posnetih spletnih prenosov in uvodnih izjav. Na voljo so tudi zapisi predstavitev v Evropskem parlamentu ter posnetki za TV postaje.

TV storitve in spletni prenosi
IŠČETE PREPROSTO RAZLAGO? PREBERITE POJASNJEVALNI ČLANEK
VEČ
Evropski bančni nadzor na kratko

Vse strani v tem razdelku

Žvižgaštvo