Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Structuri organizatorice

Atribuțiile de supraveghere și cele de politică monetară ale BCE sunt distincte unele de altele și sunt îndeplinite separat. De exemplu, organele de decizie ale BCE dezbat chestiunile de politică monetară și pe cele de supraveghere în cadrul unor ședințe separate.

Separarea organizatorică dintre membrii personalului care contribuie în mod direct la atribuțiile de politică monetară și cei implicați în supraveghere permite evitarea unor posibile conflicte de interese.

Supravegherea bancară a BCE – cum este organizată?

Află care este structura organizatorică a supravegherii bancare europene în cadrul BCE

Consiliul de supraveghere

Consiliul de supraveghere colaborează cu autoritățile naționale de supraveghere pentru a menține siguranța sistemului bancar european. În această misiune, Consiliul de supraveghere este sprijinit de Comitetul său director. Cine sunt membrii acestor două organisme și cum sunt organizate acestea?

Consiliul de supraveghere și Comitetul director

Comitetul administrativ de control

Comitetul administrativ de control efectuează orice control administrativ intern al deciziilor de supraveghere ale BCE, la solicitarea părților afectate de decizia respectivă. Acesta emite avize pe baza expertizei și aprecierii membrilor săi, în conformitate cu legislația UE.

Comitetul administrativ de control

Grupul de mediere

Grupul de mediere soluționează diferendele care decurg din orice obiecție formulată de Consiliul guvernatorilor BCE cu privire la o decizie adoptată de Consiliul de supraveghere. Membrii Grupului de mediere sunt aleși dintre membrii Consiliului guvernatorilor și ai Consiliului de supraveghere.

Grupul de mediere

Organigramă

Edificarea supravegherii bancare europene, cunoscută și sub denumirea „Mecanismul unic de supraveghere (MUS)”, a necesitat modificări ale structurii organizatorice a BCE, inclusiv crearea de noi compartimente. Șase direcții generale și un secretariat sunt dedicate exclusiv supravegherii bancare.

Organigramă
Nu ești expert? Consultă materialul nostru explicativ
Informații suplimentare
Supravegherea bancară explicată!

Toate paginile din această secțiune

Avertizările de integritate