Vastauksia kysymyksiin
...valvontamaksun laskemisesta ja valvontamaksuvelvollisen yhteystietojen ilmoittamisesta
Pankkivalvontasivujen osiossa Valvontamaksun arvioiminen on ladattavissa laskuri, jonka avulla voit arvioida seuraavan maksukauden valvontamaksua. Laskuriin päivitetään uusimmat käytettävissä olevat tiedot vuosittain. Muista, että arvio on vain suuntaa antava ja voi poiketa lopullisesta valvontamaksusta.
Jos valvontamaksuja maksavat pankit kuuluvat samaan pankkiryhmään, yksi ryhmän yhteisöistä on nimettävä valvontamaksuvelvolliseksi koko ryhmän puolesta. Valvontamaksuvelvollinen ilmoitetaan erillisellä lomakkeella, joka lähetetään allekirjoitettuna EKP:lle postitse tai sähköpostitse. Valvontamaksuprosessin sujuvoittamiseksi ilmoitus uudesta valvontamaksuvelvollisesta on toimitettava EKP:lle syyskuun loppuun mennessä.
Valvontamaksuvelvollisen ilmoituslomakeValvontamaksuvelvollisen on ilmoitettava uudet tai muuttuneet yhteystietonsa syyskuun loppuun mennessä. Kun tiedot on kerran toimitettu, niitä tarvitsee päivittää vain, jos niihin tulee muutoksia. Ks. tietosuojaseloste.
Ilmoita ja päivitä yhteystiedot aina EKP:n verkkopalvelussa. EKP:n työntekijöillä ei ole oikeuksia yksittäisten pankkien käyttäjätileihin verkkopalvelussa, joten pankkien on tehtävä lisäykset ja muutokset itse. EKP suosittelee, että yhteystiedoksi ilmoitetaan yksikön tai ryhmän yhteinen sähköpostiosoite, jotta yksittäisten työntekijöiden vaihtuminen ei vaikeuta EKP:n ja pankin välistä yhteydenpitoa.
Jos sinulla ei vielä ole käyttäjätunnusta ja salasanaa verkkopalveluun tai haluat muuttaa valvontamaksuvelvollisen nimeä, ota yhteyttä valvontamaksuyksikköön mieluimmin sähköpostitse: SSM-fee-enquiries@ecb.europa.eu.
TietosuojaselosteKyllä. Valvontamaksuvelvollisten on ilmoitettava yhteystietojensa muutokset EKP:lle kunkin valvontamaksukauden syyskuun loppuun mennessä.
Jos muutokset pankkiryhmän rakenteessa vaikuttavat sen johdossa olevaan yritykseen tai tytäryritykseen, joka on nimetty valvontamaksuvelvolliseksi, asiasta on ilmoitettava EKP:lle toimittamalla uusi ilmoituslomake. Pankkiryhmässä tapahtuneiden muiden muutosten vuoksi uutta ilmoituslomaketta ei tarvitse toimittaa.
Valvontamaksuprosessin sujuvoittamiseksi valvontamaksuvelvollisten on toimitettava lomakkeensa aina 30.9. mennessä.
Muutokset pankin tilanteessa voivat vaikuttaa valvontamaksun laskentaan. Ilmoita pankin tilanteen muutoksesta valvontamaksuyksikölle sähköpostitse. Valvontamaksuyksikkö antaa tapauskohtaiset toimintaohjeet.
Vastikään toimiluvan saaneiden pankkien on maksettava vuotuinen valvontamaksu, jos ne sijaitsevat yhteiseen pankkivalvontaan osallistuvissa jäsenvaltioissa eivätkä kuulu mihinkään valvottavaan pankkiryhmään. Valvontamaksu lasketaan niiltä täysiltä kuukausilta, jotka pankki on ollut valvottavana kyseisellä valvontamaksukaudella.
Ilmoittakaa EKP:lle vastuuhenkilön tai mieluiten vastuuyksikön yhteystiedot (etenkin sähköpostiosoite). EKP antaa sen jälkeen tarkemmat ohjeet.
SSM-fee-enquiries@ecb.europa.euJos pankki ei aiemmin kuulunut mihinkään ryhmään ja se oli luokiteltu vähemmän merkittäväksi laitokseksi, sen siirtyminen osaksi merkittävää pankkiryhmää saattaa vaikuttaa valvontamaksuun. Yrityskaupan jälkeen pankin vuotuinen valvontamaksu lasketaan niiltä täysiltä kuukausilta, joina pankki oli ryhmään kuulumaton vähemmän merkittävä laitos (ks. EKP:n valvontamaksuasetuksen artiklan 7 kohta 1).
Valvontamaksun määrä lasketaan yhteiseen pankkivalvontaan osallistuvien jäsenvaltioiden korkeimmalla konsolidointitasolla. Jos pankki siis kuuluu ryhmään, joka on sijoittautunut yhteiseen pankkivalvontaan osallistuvaan jäsenvaltioon, sille ei määritetä erillistä valvontamaksua, vaan maksu lasketaan ja maksetaan ryhmän tasolla.
Ilmoita pankin tilanteen muutoksesta valvontamaksuyksikölle sähköpostitse. Valvontamaksuyksikkö antaa sen jälkeen tapauskohtaiset toimintaohjeet.
...valvontamaksutekijöiden ilmoittamisesta
EKP on vastuussa koko yhteisen valvontamekanismin tehokkaasta ja johdonmukaisesta toiminnasta, joten se myös valvoo kaikkia pankkeja: merkittäviä pankkeja suoraan ja vähemmän merkittäviä pankkeja välillisesti. Valvontamaksuja peritään kaikilta valvottavilta pankeilta – sekä merkittäviltä että vähemmän merkittäviltä.
EKP:n valvomien pankkien valvontamaksut lasketaan korkeimmalla konsolidointitasolla. Valvontamaksu perustuu edellisen maksukauden valvontamaksutekijöihin viitepäivämäärältä 31.12. Jäljempänä on esimerkkejä tilanteista, joissa viitepäivämäärä poikkeaa tästä.
EKP määrittää valvottavien pankkien valvontamaksutekijät useimmiten FINREP- ja COREP-tietojen pohjalta.
Tiedot valvontamaksutekijöistä kerätään pankeilta erikseen vain kahdessa tapauksessa: 1) pankkiryhmä ei lue valvontamaksutekijöihinsä yhteiseen pankkivalvontaan osallistumattomissa jäsenvaltioissa sijaitsevien tytäryhtiöidensä varoja ja/tai riskejä tai 2) yhteiseen pankkivalvontaan osallistumattomaan jäsenvaltioon sijoittautunut luottolaitos on perustanut valvontaan osallistuvaan jäsenvaltioon sivuliikkeen, johon ei sovelleta EKP:n FINREP-asetusta.
Jos valvontamaksuvelvollisen pitää antaa tiedot valvontamaksutekijöistään, ne toimitetaan toimivaltaiselle kansalliselle viranomaiselle. Tiedot ilmoitetaan lomakkeilla, jotka ovat valvontamaksutekijöitä koskevan EKP:n päätöksen liitteenä.
Valvontamaksutekijät on kunakin vuonna ilmoitettava viimeistään 11.11. (ennen virka-ajan päättymistä) tai seuraavana pankkipäivänä, jos 11.11. ei ole pankkipäivä. Valvontamaksutekijöitä koskevien tietojen viitepäivämääränä on edellisen valvontakauden joulukuun 31. päivä. Jäljempänä on esimerkkejä tilanteista, joissa viitepäivämäärä poikkeaa tästä. Valvontamaksuilmoitus toimitetaan aina valvontamaksukauden päättymistä seuraavan puolen vuoden kuluessa.
Valvontamaksutekijät ilmoitetaan kansalliselle toimivaltaiselle viranomaiselle lomakkeilla, jotka ovat valvontamaksutekijöitä koskevan EKP:n päätöksen liitteenä. Alla ovat lomakkeiden täyttöohjeet, joissa on tietoa myös tilintarkastajan vahvistusta ja johdon allekirjoitusta koskevista vaatimuksista.
Ei välttämättä. EKP:n valvontamaksuasetuksen mukaan pankkiryhmät voivat halutessaan ilmoittaa varansa ilman yhteiseen pankkivalvontaan osallistumattomissa jäsenvaltioissa ja EU:n ulkopuolisissa maissa sijaitsevien tytäryhtiöidensä varoja, sillä tämä pienentää pankkiryhmien maksettavaksi tulevaa vuosittaista valvontamaksua. Jos odotettavissa oleva valvontamaksun pienennys jäisi kuitenkin laskennasta aiheutuvaan rasitteeseen nähden vähäiseksi, pankkiryhmän kannattaa ilmoittaa myös tytäryhtiöidensä varat.
Tiedonkeruun sujuvoittamiseksi EKP:n on tiedettävä, mitkä pankkiryhmät eivät aio sisällyttää valvontamaksutekijöihinsä yhteiseen pankkivalvontaan osallistumattomiin jäsenvaltioihin tai EU:n ulkopuolisiin maihin sijoittautuneiden tytäryhtiöidensä varoja ja/tai riskejä. Tällaisten pankkiryhmien on ilmoitettava aikeistaan EKP:n verkkopalvelussa kuluvan valvontamaksukauden syyskuun 30. päivään mennessä.
EKP:n valvontamaksuasetusEi peritä. Valvontamaksuja peritään yhteiseen pankkivalvontaan osallistuviin jäsenvaltioihin sijoittautuneilta sivuliikkeiltä vain silloin, jos niiden emoyhtiö on sijoittautunut johonkin pankkivalvontaan osallistumattomaan jäsenvaltioon. Jos esimerkiksi Suomessa sijaitsevan sivuliikkeen emoyhtiö sijaitsee yhteiseen pankkivalvontaan osallistumattomassa jäsenvaltiossa (kuten Ruotsissa), sivuliikkeen on maksettava EKP:lle valvontamaksuja. Emoyhtiö puolestaan saattaa olla sijaintimaansa toimivaltaisen viranomaisen valvonnassa ja maksaa valvontamaksuja sille. Tällöin kyseessä on kansallisen viranomaisen itsenäisesti asettama vaatimus, joka ei liity sivuliikkeen valvontamaksuvelvollisuuteen EKP:lle.
Jos valvontamaksuja maksava sivuliike sijaitsee yhteiseen pankkivalvontaan osallistuvassa jäsenvaltiossa, siihen sovelletaan seuraavia periaatteita:
- Jos luottolaitos on perustanut samaan jäsenvaltioon useita sivuliikkeitä, ne katsotaan yhdeksi sivuliikkeeksi.
- Jos samalla luottolaitoksella on sivuliikkeitä eri jäsenvaltioissa, ne katsotaan kukin erilliseksi sivuliikkeeksi.
- Jos samalla luottolaitoksella on samassa jäsenvaltiossa sekä tytäryhtiö että sivuliike, kummaltakin peritään valvontamaksu erikseen.
Valvottavat pankkiryhmät ilmoittavat valvontamaksutekijänsä kaikkien yhteiseen pankkivalvontaan osallistuvissa jäsenvaltioissa toimivien yhteisöjensä korkeimmalla konsolidointitasolla. Valvontamaksutekijät ilmoitetaan vain kerran. Kullekin pankkiryhmälle lasketaan vain yksi valvontamaksu.
Valvontamaksuvelvollinen pankkiryhmässäJos valvontamaksuvelvollinen ei ilmoita ajoissa valvontamaksutekijöitä, jotka sen edellytetään ilmoittavan, EKP määrittää puuttuvat tekijät käytettävissään olevien FINREP- ja/tai COREP-tietojen tai muiden tietojen perusteella. Ilmoituksen laiminlyönti katsotaan EKP:n valvontamaksuasetuksen rikkomiseksi ja saattaa johtaa seuraamuksiin.
EKP:n päätös valvontamaksutekijöistäJos valvontamaksutekijät on ilmoitettu kansalliselle toimivaltaiselle viranomaiselle ilmoituslomakkeella, ne voi 15-päiväisen kommentointijakson aikana toimittaa uudelleen samalla tavalla. Jos EKP on määrittänyt pankkisi valvontamaksutekijät COREP- ja FINREP-raportoinnin pohjalta, mutta kokonaisriskin ja kokonaisvarojen määrät verkkopalvelussa eivät ole ajan tasalla, COREP- ja FINREP-tiedot voi toimittaa kansalliselle toimivaltaiselle viranomaiselle uudelleen 15-päiväisen kommentointijakson aikana. FINREP- ja COREP-tietoihin voi tulla muutoksia kommentointijakson jälkeenkin. Tällaisten muutosten pohjalta valvontamaksua ei kuitenkaan enää lasketa uudelleen.
Valvontamaksutekijöitä koskevassa EKP:n päätöksessä esitetään menetelmät ja menettelyt, joiden mukaisesti valvontamaksuvelvollisten tulee laskea valvontamaksutekijänsä eli kokonaisvarat ja kokonaisriski.
Kyllä. Tällaiset sivuliikkeet kuuluvat yhteisen pankkivalvonnan piiriin ja ovat siis velvollisia maksamaan valvontamaksuja. EKP valvoo merkittäviksi luokiteltuja sivuliikkeitä suoraan ja vähemmän merkittäviksi luokiteltuja sivuliikkeitä epäsuorasti eli kansallisten valvontaviranomaisten kautta. Molemmissa tapauksissa sivuliikkeet ovat velvollisia ilmoittamaan valvontamaksutekijänsä EKP:lle, joka määrittää niiden perusteella sivuliikkeen vuotuisen valvontamaksun. Poikkeuksena tästä ovat sivuliikkeet, joihin sovelletaan EKP:n FINREP-asetusta.
YVM-kehysasetusJos yhteisö on ollut EKP:n valvonnassa vain osan valvontamaksukautta, vuotuinen valvontamaksu lasketaan niiltä täysiltä kuukausilta, joiden aikana se on ollut valvonnan piirissä (ks. EKP:n valvontamaksuasetuksen artikla 7). Valvontamaksukaudella 2024 valvottavien yhteisöjen valvontamaksutekijöiden viitepäivämäärä on 31.12.2023 (ks. valvontamaksuasetuksen artiklan 10 kohdan 3 alakohta ba). Esimerkkitapauksessa valvontamaksu lasketaan siis tammikuun 2024 perusteella.
Jos yhteisö on ollut EKP:n valvonnassa vain osan valvontamaksukautta, vuotuinen valvontamaksu lasketaan niiltä täysiltä kuukausilta, joiden aikana se on ollut valvonnan piirissä (ks. EKP:n valvontamaksuasetuksen artikla 7). Valvontamaksukaudella 2024 valvottavien yhteisöjen valvontamaksutekijöiden viitepäivämäärä on 31.12.2023 (ks. valvontamaksuasetuksen artiklan 10 kohdan 3 alakohta ba). Esimerkkitapauksessa valvontamaksu lasketaan siis tammi-maaliskuun 2024 perusteella.
EKP:n valvontamaksuasetusJos valvontamaksuvelvollinen yhteisö on perustettu 1.1.–30.9. välisenä aikana, valvontamaksutekijöiden viitepäivämäärä on sen vuosineljänneksen loppu, jolloin valvontamaksuvelvollinen on perustettu (valvontamaksuasetuksen artiklan 10 kohdan 3 alakohdan bc mukaisesti). Jos laitos on perustettu esimerkiksi 1.4.2024, viitepäivämäärä on 30.6.2024.
Jos kalenterivuoden viimeinen päivä ei ole valvontamaksuvelvollisen (konsolidoidun) tilinpäätöksen mukainen tilikauden päättymispäivä, kokonaisvarojen viitepäivämäärä on päivä, jona tilikausi päättyi edellisellä valvontamaksukaudella (ks. EKP:n valvontamaksuasetuksen artiklan 10 kohdan 3 alakohta bb). Jos pankin tilikausi päättyy esimerkiksi 31. maaliskuuta, sen kokonaisvarojen viitepäivämäärä valvontamaksukaudelle 2024 on 31.3.2023. Kokonaisriskin viitepäivämäärä on kuitenkin edelleen 31.12.2023, sillä tilikauden poikkeuksellinen päättymispäivä ei vaikuta kokonaisriskiin.
EKP:n valvontamaksuasetusEi välttämättä. Jos sivuliikkeeseen sovelletaan EKP:n FINREP-asetusta, EKP määrittää valvontamaksutekijät vakavaraisuuslaskennan mukaisten kokonaisvarojen perusteella. Jos sivuliikkeen on toimitettava valvontamaksutekijät lomakkeilla, kokonaisvarat tulisi ilmoittaa EKP:n valvontamaksuasetuksen artiklan 2 kohdan 12 alakohdan b mukaisesti. Yhteiseen pankkivalvontaan osallistumattomissa jäsenvaltioissa sijaitsevien luottolaitosten sivuliikkeiden tulisi ilmoittaa EKP:lle varojensa kokonaisarvo kansainvälisten tilinpäätösstandardien (IFRS) mukaisesti laaditun viimeisimmän tarkastetun tilinpäätöksen perusteella, tai jos tällaista tilinpäätöstä ei ole käytettävissä, sovellettavan kansallisen kirjanpitolainsäädännön perusteella laaditun tilinpäätöksen perusteella. IFRS-tilinpäätösstandardeja sovelletaan unionissa Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1606/2002 nojalla. Jos valvontamaksuja maksava sivuliike ei laadi tilinpäätöstä, se ilmoittaa kokonaisvaroina asetuksen (EU) N:o 468/2014 (EKP/2014/17) artiklan 51 kohdan 5 mukaisesti määritetyn varojen kokonaisarvon. Tällöin se siis ilmoittaa tilastotietoja. Jos sivuliike on ilmoittanut kokonaisvaransa vapaaehtoisesti vakavaraisuuslaskentaa varten, se voi käyttää samoja tietoja määrittäessään kokonaisvarat valvontamaksutekijänä. Sen on silti ilmoitettava valvontamaksutekijänsä EKP:lle lomakkeella, sillä EKP ei määritä valvontamaksutekijöitä vapaaehtoisesti ilmoitettujen tietojen pohjalta.
Eivät välttämättä. Jos tilintarkastajan vahvistusta ei ole, valvontamaksuja maksavan sivuliikkeen kokonaisvarat varmentaa sivuliikkeen johtaja tai, jos hän on estynyt, sivuliikkeen perustaneen luottolaitoksen ylin hallintoelin. Kokonaisvarojen varmennukseksi toimitetaan johdon kirje toimivaltaiselle kansalliselle viranomaiselle. Alla on johdon kirjeen mallipohja.
Tämä poikkeus koskee kuitenkin vain valvontamaksuja maksavia sivuliikkeitä. Se ei siis koske sellaisia valvontamaksuvelvollisia, joiden on toimitettava tilinpäätöksestään tilintarkastajan vahvistus valvontamaksutekijöitä koskevan EKP:n päätöksen artiklan 3 kohdan 2 alakohdan b nojalla.
...valvontamaksun maksamisesta
EKP toimittaa vuotuiset valvontamaksuilmoitukset valvontamaksuvelvollisille verkkopalvelunsa välityksellä. Ilmoitukset lähetetään yleensä seuraavan valvontamaksukauden toisella vuosineljänneksellä. Valvontamaksukautta 2023 koskevat valvontamaksuilmoitukset lähetetään siis vuoden 2024 toisella neljänneksellä. Verkkopalvelusta lähtee valvontamaksuvelvollisen ensisijaiseksi ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen automaattinen ilmoitus aina, kun verkkopalveluun on tullut uusi asiakirja (valvontamaksuilmoitus, maksumuistutus tai viivästyskorkoilmoitus).
Jos valvontamaksuvelvollisen sijaintimaa osallistuu yhteiseen pankkivalvontaan niin sanotun tiiviin yhteistyön perusteella, valvontamaksuilmoituksen lähettää toimivaltainen kansallinen viranomainen.
Jos et ole saanut valvontamaksuilmoitusta toisen vuosineljänneksen loppuun mennessä, ota yhteyttä valvontamaksuyksikköön sähköpostitse.
SSM-fee-enquiries@ecb.europa.euMaksutiedot ovat aina ilmoitusviestin toisella sivulla. Halutessasi voit pyytää valvontamaksuyksikköä vahvistamaan maksutiedot sähköpostitse.
SSM-fee-enquiries@ecb.europa.euValvontamaksu on viranomaismaksu, josta ei kanneta arvonlisäveroa arvonlisäverodirektiivin (2006/112/EY) artiklan 13 nojalla. Koska EKP on EU:n toimielin, se on lisäksi vapautettu niin arvonlisäverosta kuin yhtiöverostakin, joten sillä ei ole ALV-numeroa tai muutakaan verotunnistetta.
Toimivaltaisilla kansallisilla viranomaisilla (eli kansallisilla valvontaviranomaisilla) on tärkeä rooli yhteisessä valvontamekanismissa.
Niiden kustannukset eivät kuitenkaan sisälly EKP:lle maksettavaan valvontamaksuun. Niillä on siis edelleen oikeus periä maksuja kansallisen lainsäädännön nojalla. Toimivaltaisille kansallisille viranomaisille maksettavista maksuista voi pyytää lisätietoa niiden yhteyshenkilöiltä.
Kansalliset valvontaviranomaisetEKP vastaa vain yhteisen valvontamekanismin toiminnasta. EKP ja yhteinen kriisinratkaisuneuvosto ovat toisistaan riippumattomia toimijoita. Lisätietoja kriisinratkaisuneuvoston lähettämistä maksuilmoituksista voi pyytää kriisinratkaisuneuvoston yhteyshenkilöltä tai kansalliselta kriisinratkaisuviranomaiselta.
Kyllä. EKP suositteleekin maksutavaksi SEPA-suoraveloitusta. Suoraveloituksen avulla valvontamaksut suoritetaan varmasti ajoissa, jolloin vältytään mahdollisilta viivästyskoroilta. Jos käytät tätä maksutapaa, voit täyttää ja tulostaa suoraveloitusvaltakirjan valvontamaksujärjestelmän verkkopalvelussa. Allekirjoita lomake ja lähetä se EKP:lle joko postitse valtakirjassa annettuun osoitteeseen tai sähköpostitse osoitteella SSM-fee-enquiries@ecb.europa.eu.
Valvontamaksun voi maksaa myös pankkisiirrolla viimeistään 14 päivää ennen maksun eräpäivää, vaikka se ei olekaan ehdoton vaatimus. Kun maksuja aletaan siirtää suoraveloitukseen, saat meiltä tiedon siitä, mihin päivään mennessä mahdolliset tilisiirrot pitää tehdä. Tee siis tilisiirto ilmoitettuun määräpäivään mennessä, jotta maksu ei vahingossa tule maksetuksi kahteen kertaan.
Jos valvontamaksuilmoituksessa on virhe tai jos sinulla on muuta kysyttävää maksusta, ota yhteyttä valvontamaksuyksikköön.
SSM-fee-enquiries@ecb.europa.euValvontamaksuvelvollisella on myös aina oikeus hakea valvontamaksuilmoitukseen muutosta oikaisulautakunnalta. Muutosta on haettava kuukauden sisällä valvontamaksuilmoituksen vastaanottamisesta.
OikaisulautakuntaEKP:n valvontatehtävien hoitoon liittyviin päätöksiin voi hakea muutosta myös Euroopan unionin tuomioistuimelta.
Taustatietoa (englanniksi)Valvontamaksu on suoritettava 35 päivän kuluessa valvontamaksuilmoituksen vastaanottamisesta.
Jos valvontamaksu jätetään kokonaan tai osittain maksamatta, EKP voi periä maksamattomalta osalta päivittäistä korkoa.
Vuosikorkona on tällöin EKP:n perusrahoitusoperaatioiden korko lisättynä kahdeksalla prosenttiyksiköllä. Korkoa peritään maksun eräpäivästä siihen päivään, jota seuraavana päivänä koko maksu on hyvitetty EKP:n pankkitilille.
EKP:n valvontamaksuasetus...verkkopalvelun teknisistä ongelmista
Voit tilata uuden salasanan. Napsauta ”Request new password” ja anna käyttäjätunnuksesi ja jo rekisteröity sähköpostiosoite (eli osoite, jota pankki on ilmoittanut haluavansa käyttää viestinnässä ja johon EKP lähettää ilmoituksia). Jos ongelma ei poistu, ota yhteyttä valvontamaksuyksikköön sähköpostitse: SSM-fee-enquiries@ecb.europa.eu.
Verkkopalvelu on yhteensopiva vain seuraavien selainten kanssa: Google Chrome (uusin versio), Microsoft Edge (uusin versio) ja Mozilla Firefox (uusin versio). Suosittelemme myös poistamaan evästeet selaustiedoista.
Jos verkkopalvelun käytössä on yhä ongelmia, ota sähköpostitse yhteyttä valvontamaksuyksikköön.
SSM-fee-enquiries@ecb.europa.euOta virheilmoituksesta kuvakaappaus ja lähetä se ja/tai IBAN-numero sähköpostitse valvontamaksuyksikölle. Valvontamaksuyksikkö lisää IBAN-numeron EKP:n järjestelmään ja pyytää sinua sen jälkeen antamaan sen uudelleen verkkopalvelussa.
SSM-fee-enquiries@ecb.europa.euEi. Valvontamaksuilmoitus lähetetään tiedoksi vain siihen sähköpostiosoitteeseen, joka on verkkopalvelussa valittu ensisijaiseksi. Voit tarvittaessa muuttaa valintaa verkkopalvelussa. Jos et ole saanut tiedoksiantoa valvontamaksuilmoituksesta, ota yhteyttä valvontamaksuyksikköön sähköpostitse. EKP suosittelee, että yhteystiedoksi ilmoitetaan yksikön tai ryhmän yhteinen sähköpostiosoite, jotta yksittäisten työntekijöiden vaihtuminen ei vaikeuta viestintää EKP:n kanssa.
SSM-fee-enquiries@ecb.europa.euVerkkopalvelun oletuskielenä on englanti. Voit kuitenkin sisäänkirjautumisen yhteydessä valita jonkin muun EU:n virallisen kielen, joka on käytössä yhteiseen pankkivalvontaan osallistuvissa maissa.
Voit myös valita kielen, jolla valvontamaksuilmoitus ja muut viestit toimitetaan. Sisäänkirjautumisen jälkeen voit etsiä palvelun käyttöoppaasta ohjeet valvontamaksuilmoitusten ja muiden viestien kielen muuttamiseen.
Lisäksi SEPA-suoraveloitusvaltakirjan malli on julkaistu EKP:n pankkivalvontasivuilla kaikilla euroalueen virallisilla kielillä.
Jos sinulla on vielä kysyttävää, ota yhteyttä suoraan valvontamaksuyksikköön. Voit myös kokeilla ECBot-palvelurobottia napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa olevaa kuvaketta.