SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Klimaændringer og banktilsyn

Klimaændringer er en kilde til finansiel risiko

Klimaændringer påvirker vores banksektors sikkerhed gennem fysiske risici, fx ekstreme vejrforhold, samt omstillingsrisici, fx usikkerhed i forbindelse med overgangen til en lavemissionsøkonomi.

I vores rolle som tilsynsmyndighed for europæiske banker arbejder vi på at sikre, at bankerne opdager, styrer og oplyser korrekt om risici, herunder risici som følge af klimaændringer. Det hjælper bankerne med at blive mere modstandsdygtige over for klima- og omstillingsstød, hvilket igen bidrager til sikkerheden og soliditeten i euroområdets banksektor og det finansielle system som helhed. 

Resultater af klimarisikostresstesten 2022

Selvom der er gjort fremskridt, viste vores allerførste klimarisikostresstest, at bankerne stadig halter bagud på flere områder.

Pressemeddelelse

Vejledning om klima- og miljørelaterede risici

Hvordan forventer vi helt konkret, at bankerne styrer og oplyser om klima- og miljørelaterede finansielle risici? I vores tilsynsvejledning giver vi en detaljeret forklaring.

Pressemeddelelse

Sådan styrer bankerne klima- og miljørisici

Bankerne skal tilpasse deres praksis og fremskynde deres indsats for at håndtere klima- og miljørisici. Desværre var det langtfra alle banker under tilsyn, der levede op til vores forventninger i november 2021.

Pressemeddelelse

Sådan oplyser bankerne om klima- og miljørisici

Bankerne er nødt til at forbedre deres praksis for at oplyse om klima- og miljørisici. Reglerne for denne type offentliggørelse vil blive strengere i fremtiden, idet markedsdeltagere og offentligheden i stigende grad forventer flere oplysninger.

Pressemeddelelse

Tilsynsprioriteter for 2022-24

I vores oversigt over tilsynsprioriteter identificeres klima- og miljørisici som en af bankernes største sårbarheder, og vi beskriver, hvordan vi som tilsynsmyndighed vil håndtere dette problem.

Tilsynsprioriteter

Tematisk gennemgang af klima- og miljørisici

Bankerne er nødt til at styrke deres indsats for at måle og styre klima- og miljørisici. Vores tematiske gennemgang i 2022 viser vores vilje til fuldt ud at integrere disse risici i det daglige arbejde, der foregår i vores tilsynsteams.

Pressemeddelelse

Klimaændringer og ECB

Som centralbank og tilsynsmyndighed har klimaændringerne en stor indflydelse på alle vores ansvarsområder. Derfor griber vi til handling på alle fronter for at bidrage til håndteringen af denne globale udfordring.

ECB's andre tiltag vedrørende klimaændringer

Alle sider i dette afsnit

Whistleblowing