Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Portal bankentoezicht

Dit is de toegangspoort tot onze online services op het gebied van bankentoezicht.

U kunt van deze diensten gebruikmaken om informatie met ons te delen. Als u een melding wil maken via het klokkenluidersplatform hoeft u zich niet aan te melden.

Onze services

Toezichtsprocedures

Onder toezicht staande banken kunnen het IMAS-portal gebruiken om informatie te verstrekken over een toezichtsprocedure, de status daarvan te volgen en om aanvullende informatie uit te wisselen met toezichthouders. Meer informatie over het IMAS-portal.

Aanmelden
Documenten uitwisselen

Externe organisaties en partners kunnen via het ASTRA-platform op een veilige manier informatie delen en documenten uitwisselen met de ECB. Meer informatie over ASTRA.

Aanmelden
Klokkenluidersplatform

Via het klokkenluidersplatform van de ECB kunt u een melding doen indien u meent dat een onder toezicht staande bank, een nationale toezichthoudende autoriteit of de ECB zelf het EU-recht op het gebied van bankentoezicht heeft geschonden. Meer informatie over klokkenluiders.

Een inbreuk melden
Gegevensverzameling

Informatieplichtigen kunnen via het CASPER-platform gestructureerde gegevens uitwisselen met de ECB. Meer informatie over CASPER.

Aanmelden

Alle pagina's in dit deel

Klokkenluiders