Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Raportul anual

În fiecare an, BCE publică un raport anual privind modul în care și-a îndeplinit atribuțiile de supraveghere. Raportul este, de regulă, publicat în luna martie a anului următor și este prezentat în fața Parlamentului European de către președintele Consiliului de supraveghere al BCE în cadrul unei audieri publice.

2020

CIFRE PRINCIPALE

15,2%

Rata fondurilor proprii de nivel 1 de bază

Rata fondurilor proprii de nivel 1 de bază a băncilor s-a majorat ușor comparativ cu anul 2019, situându-se la 15,2% în trimestrul III 2020. Această evoluție a fost parțial rezultatul măsurilor extraordinare de supraveghere, de reglementare și de sprijin fiscal adoptate ca răspuns la criză.

Mai mult
2,1%

Rentabilitatea financiară

Rentabilitatea financiară a băncilor a scăzut la 2,1%, față de 5,2% la sfârșitul anului 2019. Declinul substanțial al profitabilității a fost o consecință directă a pandemiei de coronavirus.

Mai mult
2 643

Decizii de supraveghere

Consiliul de supraveghere al BCE a adoptat 2 643 de decizii, care se referă, în cea mai mare parte, la evaluări ale competenței și onorabilității (1 165), dar și la aspecte precum criza generată de pandemia de coronavirus (257) și modelele interne (245).

Mai mult

Prezentarea în fața Parlamentului European

Consultă declarația introductivă susținută de președintele Consiliului de supraveghere, Andrea Enria, în fața Comisiei pentru afaceri economice și monetare a Parlamentului European cu ocazia prezentării Raportului anual.

Consultă declarația introductivă

Raportul integral

Analizează retrospectiv activitatea pe care am desfășurat-o în domeniul supravegherii bancare în ultimul an.

Consultă raportul integral

Obligații de raportare

BCE prezintă Parlamentului European, Consiliului UE, Eurogrupului, Comisiei Europene și parlamentelor naționale ale țărilor din zona euro raportul anual privind activitățile de supraveghere.

Mai mult
INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Mai mult pe aceeași temă

TRANSMISIUNI ONLINE

Președintele Consiliului de supraveghere se prezintă periodic în fața Parlamentului European.

Audieri la Parlamentul European

Toate paginile din această secțiune