Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Letno poročilo

ECB vsako leto objavi letno poročilo o tem, kako je izvajala svoje naloge na področju bančnega nadzora. Poročilo se običajno objavi v marcu naslednjega leta, predsednik Nadzornega odbora ECB pa ga na javni predstavitvi predstavi Evropskemu parlamentu.

2020

V ŠTEVILKAH

15,2%

količnik CET1

Količnik navadnega lastniškega temeljnega kapitala bank se je glede na leto 2019 rahlo povečal in v tretjem četrtletju 2020 znašal 15,2%. Deloma so k temu prispevali izredni ukrepi pomoči, ki so bili v odziv na krizo sprejeti v okviru nadzornih, regulativnih in javnofinančnih politik.

Več
2,1%

donosnost lastniškega kapitala

Donosnost lastniškega kapitala bank je upadla na 2,1%, potem ko je konec leta 2019 znašala 5,2%. Tolikšen upad dobičkonosnosti je neposredno povzročila pandemija koronavirusa.

Več
2.643

nadzorniških odločitev

Nadzorni odbor ECB je sprejel 2.643 odločitev, od tega največ ocen sposobnosti in primernosti (1.165), pa tudi odločitve v zvezi s koronavirusno krizo (257) in notranjimi modeli (245).

Več

Predstavitev v Evropskem parlamentu

Preberite uvodno izjavo predsednika Nadzornega odbora Andree Enrie na predstavitvi letnega poročila Odboru za ekonomske in monetarne zadeve v Evropskemu parlamentu.

Uvodna izjava

Celotno poročilo

Oglejte si, kaj smo v zadnjem letu delali na področju bančnega nadzora.

Celotno poročilo

Obveznosti poročanja

ECB mora letno poročilo o izvajanju nadzornih dejavnosti predložiti Evropskemu parlamentu, Svetu EU, Euroskupini, Evropski komisiji in nacionalnim parlamentom sodelujočih držav članic.

Več
GLEJTE TUDI

Več o tej temi

SPLETNI PRENOSI

Predsednik Nadzornega odbora redno nastopa pred Evropskim parlamentom.

Predstavitve v Evropskem parlamentu

Vse strani v tem razdelku