Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Éves jelentés

Az EKB minden évben jelentésben számol be felügyeleti feladatainak ellátásáról. A rendesen a soron következő év márciusában megjelenő kiadványt az EKB Felügyeleti Testületének elnöke nyilvános meghallgatáson tárja az Európai Parlament elé.

2020

A FŐBB SZÁMOK TÜKRÉBEN

15,2%

CET1 mutató

A bankok elsődleges alapvető tőkemutatója (CET1) 2019-hez viszonyítva kissé megemelkedett, 2020 harmadik negyedévében 15,2%-ra. Mindez részben a válság nyomán hozott rendkívüli felügyeleti, szabályozási és költségvetési mentőintézkedések eredménye.

Bővebben
2,1%

RoE-mutató

A bankok sajáttőke-arányos nyeresége (RoE) a 2019. végi 5,2%-ról visszaesett 2,1%-ra. A jövedelmezőség számottevő romlása közvetlenül a koronavírus-pandémiának tudható be.

Bővebben
2643

felügyeleti határozat

Az EKB Felügyeleti Testülete 2643 határozatot hozott, amelyből a legtöbb szakmai alkalmassági és üzleti megbízhatósági vizsgálatra vonatkozott (1165), emellett volt olyan, amely a koronavírus-válsággal (257) és a belső modellekkel foglalkozott (245).

Bővebben

Beszámoló az Európai Parlamentnek

Itt olvashatjuk Andrea Enria felügyeleti testületi elnök bevezetőjét, amelyet az éves jelentés ismertetésekor mondott az Európai Parlament Gazdasági és Monetáris Bizottságának.

Itt olvasható a bevezető

Teljes jelentés

A jelentésben visszatekintünk a bankfelügyelet elmúlt évben végzett munkájára.

Itt olvasható a teljes jelentés

Adatszolgáltatási kötelezettségek

Az EKB a felügyeleti tevékenységéről szóló éves jelentést beterjeszti az Európai Parlament, az EU Tanácsa, az eurocsoport, az Európai Bizottság és az euroövezeti országok nemzeti parlamentjei elé.

Bővebben
LÁSD MÉG

További kapcsolódó tartalom

WEBES KÖZVETÍTÉSEK

A Felügyeleti Testület elnöke rendszeresen megjelenik az Európai Parlament előtt.

Meghallgatások az Európai Parlamentben

Ebben a szekcióban található oldalak