În rolul său de autoritate de supraveghere bancară, BCE funcționează într-un cadru juridic și de politică bine definit. Acest cadru stabilește obligațiile prudențiale ale băncilor care fac obiectul supravegherii bancare europene, precum și prerogativele și așteptările autorităților de supraveghere. Cadrul cuprinde legislația bancară generală a UE, precum și documente de politică și acte juridice ale BCE mai specifice.
Află informații despre actele juridice ale UE care reglementează modul de funcționare și de rezoluție a băncilor, aplicate de supraveghetori în activitatea lor.
Află care este temeiul juridic ce definește prerogativele de supraveghere ale BCE și instrumentele juridice pe care BCE le poate adopta ca parte a instrumentarului său de supraveghere.
Află cum utilizează BCE diferite documente și canale pentru a comunica și a oferi orientări cu privire la politicile sale de supraveghere.
Accesează informații despre consultările referitoare la proiecte de acte juridice și documente de politică ale BCE, pe aceasta din urmă le organizează pentru a obține feedback de la diverse părți interesate.
Consultări publice (disponibile numai în limba engleză)