Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Cadrul juridic și de politică

Ne desfășurăm activitatea într-un cadru bine definit

Ne desfășurăm activitatea într-un cadru juridic și de politică bine definit. Acest cadru stabilește obligațiile prudențiale ale băncilor pe care le supraveghem, precum și prerogativele și așteptările autorităților de supraveghere. Cadrul cuprinde legislația bancară generală a UE, precum și documente de politică și acte juridice ale BCE mai specifice.

Legislația bancară a UE

Află informații despre normele pe care le aplicăm în calitate de supraveghetori, stabilite în actele juridice ale UE care reglementează modul de funcționare și de rezoluție a băncilor.

Legislația bancară a UE

Cadrul juridic al BCE

Descoperă temeiul juridic care definește prerogativele noastre de supraveghere, precum și instrumentele juridice pe care le putem adopta ca parte a instrumentarului nostru de supraveghere.

Cadrul juridic al BCE

Compilarea digitală a actelor juridice

Consultă compilația de acte juridice relevante ale Uniunii privind supravegherea bancară. Acestea sunt disponibile în diferite limbi în Eur-Lex.

Compilarea digitală a actelor juridice

Documente privind politicile de supraveghere

Află cum utilizăm diferite documente și canale pentru a comunica și a oferi orientări cu privire la politicile noastre de supraveghere.

Documente privind politicile de supraveghere

Consultări publice

Solicităm contribuții din partea publicului și a experților atunci când definim orientări și cerințe juridice. Aici poți accesa mai multe informații despre consultările actuale și anterioare prin care se urmărește obținerea de feedback cu privire la proiecte de acte juridice și documente de politică ale BCE.

Consultări publice

Memorandumuri de înțelegere

Consultă acordurile de cooperare pe care le-am încheiat cu autoritățile de supraveghere din afara supravegherii bancare europene în vederea coordonării supravegherii băncilor transfrontaliere.

Memorandumuri de înțelegere
MAI MULT

Portalul online pentru legislația UE și respectarea ghidurilor și recomandărilor ABE

EUR-Lex

Toate actele juridice ale BCE sunt disponibile în toate limbile oficiale relevante ale UE și sunt accesibile pe EUR-Lex, portalul online oficial pentru legislația UE, care asigură accesul la documentele juridice ale UE.

EUR-Lex

Respectarea ghidurilor și recomandărilor ABE

Autoritatea bancară europeană (ABE) emite ghiduri și recomandări. Află mai multe informații despre acestea aici, inclusiv despre modul în care le respectăm.

Respectarea ghidurilor și recomandărilor ABE

Toate paginile din această secțiune

Avertizările de integritate