Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Pravni okvir in politike

Delujemo znotraj jasno opredeljenega okvira

Delujemo znotraj jasno opredeljenega okvira pravnih predpisov in nadzornih politik. Okvir določa, katere obveznosti imajo banke pod našim nadzorom, da zagotovijo skrbno in varno poslovanje, ter katera pooblastila in pričakovanja imajo pri tem nadzorni organi. Okvir obsega splošno bančno zakonodajo Evropske unije ter bolj specifične pravne akte ECB in dokumente o politikah nadzora.

Bančna zakonodaja EU

Seznanite se s pravili, ki jih uporabljamo pri nadzoru bank. Opredeljena so v pravnih aktih EU, ki določajo, kako banke poslujejo in kako jih pristojni organi rešujejo, če zabredejo v težave.

Bančna zakonodaja EU

Pravni okvir ECB

Spoznajte pravno podlago za nadzorniška pooblastila in pravne instrumente, ki jih lahko sprejmemo v okviru bančnega nadzora.

Pravni okvir ECB

Digitalna zbirka pravnih aktov

Preglejte zbirko pravnih aktov EU o bančnem nadzoru. Na voljo so v različnih jezikih na spletnem mestu EUR-Lex.

Digitalna zbirka pravnih aktov

Dokumenti o politikah bančnega nadzora

Ugotovite, kako pri komunikaciji in dajanju napotkov o nadzornih politikah uporabljamo različne dokumente in komunikacijske kanale.

Dokumenti o politikah bančnega nadzora

Javna posvetovanja

Ko oblikujemo napotke in pravne zahteve, se posvetujemo tudi z javnostjo in strokovnjaki. Tu lahko dobite več informacij o preteklih in tekočih posvetovanjih o osnutkih pravnih aktov in dokumentov ECB o nadzornih politikah.

Javna posvetovanja

Memorandumi o soglasju

Oglejte si sporazume o sodelovanju, ki smo jih za usklajevanje nadzora čezmejnih bank sklenili z nadzornimi organi zunaj območja evropskega bančnega nadzora.

Memorandumi o soglasju
ŠE VEČ

Spletni dostop do zakonodaje EU in skladnost s smernicami in priporočili EBA

EUR-Lex

Vsi pravni akti ECB so na voljo v vseh relevantnih uradnih jezikih EU ter dostopni na uradnem spletnem mestu EUR-Lex, ki omogoča dostop do pravnih dokumentov EU.

EUR-Lex

Skladnost s smernicami in priporočili EBA

Evropski bančni organ (EBA) izdaja smernice in priporočila. Tu lahko izveste več o njih in o tem, kako skrbimo, da delujemo skladno z njimi.

Skladnost s smernicami in priporočili EBA

Vse strani v tem razdelku

Žvižgaštvo