Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Jogi és irányelvi keretrendszer

Egyértelműen meghatározott keretek között működünk

Egyértelműen meghatározott jogi és irányelvi keretrendszerben működünk, amely meghatározza a felügyeletünk alatt álló bankok prudenciális kötelezettségeit, valamint a felügyeletek jogkörét és elvárásait. A keretrendszert az általános uniós bankjog, valamint konkrétabb EKB-s jogi aktusok és irányelvi dokumentumok alkotják.

Uniós bankjog

Bemutatjuk azokat a szabályokat, amelyeket felügyeletként alkalmazunk az EU jogi aktusaiban a bankok működését és szanálását irányító rendelkezéseknek megfelelően.

Uniós bankjog

Az EKB jogi keretrendszere

Ismerje meg felügyeleti hatásköreink jogalapját, valamint azokat a jogi instrumentumokat, amelyeket a felügyeleti eszköztár részeként bevetünk.

Az EKB jogi keretrendszere

A jogi aktusok digitális gyűjteménye

Itt böngészhet a bankfelügyelethez kapcsolódó fontosabb uniós jogi aktusok gyűjteményében. A jogi aktusok az EUR-Lexen több nyelven is elérhetők.

A jogi aktusok digitális gyűjteménye

Felügyeleti irányelvi dokumentumok

Ismerje meg, hogy miként használjuk a különféle dokumentumokat és csatornákat a tájékoztatáshoz és a felügyeleti politikájával kapcsolatos útmutatáshoz.

Felügyeleti irányelvi dokumentumok

Nyilvános konzultációk

Az útmutatásunk és a jogi követelmények kialakítása során kikérjük a nyilvánosság és a szakértők véleményét. Itt további információk találhatók a régebbi és az aktuális konzultációkról, amelyekben az EKB jogi aktustervezeteivel és irányelvi dokumentumaival kapcsolatban kérünk észrevételeket.

Nyilvános konzultációk

Egyetértési megállapodások

Pillantson bele az együttműködési megállapodásokba, amelyeket azért kötöttünk, hogy összehangoljuk a határon átnyúló tevékenységet folytató bankok felügyeletét az európai bankfelügyeleten kívül eső felügyeletekkel.

Egyetértési megállapodások
BŐVEBBEN

Online belépés az uniós joghoz, valamint az EBH iránymutatásainak és ajánlásainak való megfelelés

EUR-Lex

Az EKB jogi aktusai az Európai Unió összes hivatalos nyelvén rendelkezésre állnak az EUR-Lex uniós online jogi portálon, amely az EU jogi dokumentumainak elérési helye.

EUR-Lex

Megfelelés az EBH-iránymutatásoknak és -ajánlásoknak

Az Európai Bankhatóság (EBH) iránymutatásokat és ajánlásokat bocsát ki. Itt közelebbről megismerkedhet velük, és azzal, hogy az EKB hogyan felel meg nekik.

Megfelelés az EBH-iránymutatásoknak és -ajánlásoknak

Ebben a szekcióban található oldalak

Visszaélés bejelentése