Menu

Jogi és szakpolitikai keretrendszer

Az EKB bankfelügyeleti szerepét egyértelműen meghatározott jogi és szakpolitikai keretrendszeren belül tölti be, amely meghatározza az európai bankfelügyelet alatt álló bankok prudenciális kötelezettségeit, valamint a felügyeletek hatáskörét és elvárásait. A keretrendszer általános uniós banki rendelkezésekből, illetve az EKB konkrétabb jogi aktusaiból és szakpolitikai dokumentumokból épül fel.

Európai bankjog

Uniós bankjog

Ismerje meg a bankok működését és szanálását irányító európai uniós jogi rendelkezéseket, amelyeket a felügyeletek munkájuk során alkalmaznak.

Uniós bankjog


Jogi keretrendszer

Az EKB jogi keretrendszere

Ismerje meg az EKB felügyeleti hatáskörének jogalapját, valamint azokat a jogi eszközöket, amelyeket az EKB a felügyeleti eszköztára részeként alkalmazhat.

Az EKB jogi keretrendszere


Felügyeleti szakpolitikai dokumentumok

Felügyeleti szakpolitikai dokumentumok

Ismerje meg, hogy az EKB miként használ különböző dokumentumokat és csatornákat a tájékoztatáshoz és a felügyeleti politikájával kapcsolatos útmutatáshoz.

Felügyeleti szakpolitikai dokumentumok


Nyilvános konzultációk

Nyilvános konzultációk

Itt tájékozódhat az EKB jogi aktusainak tervezeteivel és a szakpolitikai dokumentumaival kapcsolatos konzultációkról, amelyek célja, hogy az EKB-hoz elérjenek a különböző érdekelt felek visszajelzései.

Nyilvános konzultációk (csak angol nyelven érhető el)