Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
  • PERSBERICHT

ECB start raadpleging over de evaluatie van de ECB-Verordening betreffende een vergoeding voor toezicht

2 juni 2017
  • Raadpleging biedt de gelegenheid wijzigingen en mogelijke verbeteringen voor te stellen
  • Raadplegingsperiode start vandaag en eindigt op 20 juli 2017

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat vandaag van start met een openbare raadpleging over de evaluatie van de ECB-Verordening betreffende een vergoeding voor toezicht. Het doel van de raadpleging, waarin voorzien is in Artikel 17 van de Verordening, is om van belanghebbenden feedback te krijgen om mogelijke verbeteringen in overweging te nemen. De reacties zullen de ECB belangrijke inzichten verschaffen voor het zo nodig formeel bijwerken van de ECB-Verordening betreffende een vergoeding voor toezicht. De evaluatie zal primair gericht zijn op de methodologie en criteria voor het berekenen van de jaarlijkse vergoeding voor toezicht die bij elke onder toezicht staande bank en groep in rekening wordt gebracht.

De raadpleging gaat vandaag van start en loopt tot en met 20 juli 2017. Het raadplegingsdocument en veelgestelde vragen zijn beschikbaar op de website van het bankentoezicht van de ECB.

De media kunnen met hun vragen terecht bij Nicos Keranis, tel.: +49 69 1344 7806.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media
Klokkenluiders