Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
  • LEHDISTÖTIEDOTE

EKP käynnistää toisen julkisen kuulemisen unionin oikeuden sallimien vaihtoehtojen ja harkintavallan käytön yhtenäistämisestä

18.5.2016
  • Nyt julkistettava luonnos lisäosaksi täydentää aiemmin laadittuja EKP:n ohjeita. Tavoitteena on edelleen yhdenmukaistaa merkittävien pankkien valvontaa euroalueella.
  • Vastausaika alkaa tänään ja päättyy 21.6.2016.
  • Aiheesta järjestetään julkinen kuulemistilaisuus 3.6.2016.

Euroopan keskuspankki (EKP) julkisti tänään luonnoksen lisäosaksi Euroopan keskuspankin ohjeisiin unionin oikeuden sallimista vaihtoehdoista ja harkintavallasta ja käynnisti luonnoksesta julkisen kuulemisen. Lisäosassa käsitellään kahdeksaa vaihtoehtojen ja harkintavallan käyttömahdollisuutta. Lisäosalla täydennetään 24.3.2016 julkistettuja ohjeita ja asetusta, jotka kattoivat 115 eri käyttömahdollisuutta.

Vastausaika alkaa tänään ja päättyy 21.6.2016. Kuulemisasiakirjat eli luonnos lisäosaksi ja perustelut on julkaistu EKP:n pankkivalvonnan verkkosivuilla. Tässä julkisessa kuulemisessa käsiteltävät menettelyt eivät vaikuta unionin oikeuden sallimien vaihtoehtojen ja harkintavallan käytöstä annetun Euroopan keskuspankin asetuksen (EU) 2016/445 sisältöön. Asetus on julkaistu EU:n virallisessa lehdessä, ja se tulee voimaan 1.10.2016 asetuksen artiklan 25 mukaisesti.

EKP järjestää 3.6.2016 kello 10.00 (Keski-Euroopan aikaa) lisäosaluonnosta koskevan julkisen kuulemistilaisuuden toimitiloissaan Frankfurt am Mainissa. Kuulemistilaisuudesta lähetetään webcast-lähetys EKP:n pankkivalvonnan verkkosivuilla. Verkkosivuilla ovat myös ohjeet kuulemistilaisuuteen ilmoittautumiseen ja lisäosaluonnoksen kommentointiin. Vastausajan päätyttyä EKP julkaisee saadut kommentit sekä vastauksensa ja arvion kommenteista.

EKP:n pankkivalvonnan verkkosivuilla julkaistaan myöhemmin konsolidoitu versio unionin oikeuden sallimia vaihtoehtoja ja harkintavaltaa käsittelevistä Euroopan keskuspankin ohjeista. Tuolloin niihin sisällytetään myös laitosten suojajärjestelmien arviointiperiaatteet.

Tiedotusvälineiden kysymyksiin vastaa Rolf Benders puhelinnumerossa +49 69 1344 6925.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle
Whistleblowing