Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
  • COMUNICAT DE PRESĂ

BCE publică Regulamentul privind taxele de supraveghere

30 octombrie 2014
  • Regulamentul privind taxele de supraveghere stabileşte modalităţile prin care BCE își recuperează cheltuielile aferente supravegherii sectorului bancar în cadrul Mecanismului unic de supraveghere (MUS)

  • BCE își va asuma pe deplin atribuțiile de supraveghere la data de 4 noiembrie 2014

Banca Centrală Europeană (BCE) a publicat astăzi Regulamentul BCE privind taxele de supraveghere. Acesta a fost aprobat de Consiliul guvernatorilor în urma unei consultări publice, care a inclus şi o audiere publică. BCE își va prelua atribuțiile de supraveghere a băncilor la data de 4 noiembrie 2014 în cadrul Mecanismului unic de supraveghere (MUS). Regulamentul stabilește modalitățile prin care BCE va percepe o taxă anuală de supraveghere pentru cheltuielile suportate în legătură cu noul său rol.

Regulamentul reflectă observațiile primite de la părțile interesate în cadrul consultării publice. Aceste observaţii, însoţite de o sinteză a reacţiilor, şi textul Regulamentului BCE privind taxele de supraveghere au fost, de asemenea, publicate pe website-ul BCE.

În conformitate cu Regulamentul UE privind Mecanismul unic de supraveghere (Regulamentul privind MUS), BCE trebuie să perceapă o taxă anuală de supraveghere tuturor băncilor supravegheate pentru a-și recupera cheltuielile suportate în materie de supraveghere.

Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este Rolf Benders, tel.: +49 69 1344 6925.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media
Avertizările de integritate