Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:
  • PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ESB objavljuje Uredbu o naknadama za nadzor

30. listopada 2014.
  • Uredbom o naknadama za nadzor utvrđeno je kako ESB nadoknađuje rashode povezane s nadzorom dijela bankarskog sektora koji je obuhvaćen Jedinstvenim nadzornim mehanizmom (SSM).

  • ESB će u potpunosti preuzeti svoje nadzorne zadaće 4. studenoga 2014.

Europska središnja banka (ESB) danas je objavila Uredbu ESB-a o naknadama za nadzor. Upravno vijeće odobrilo ju je nakon javnog savjetovanja koje je uključivalo javnu raspravu. ESB će preuzeti ulogu nadzornog tijela za banke 4. studenoga 2014. u sklopu Jedinstvenog nadzornog mehanizma (SSM). Uredbom se uređuje kako će ESB ubirati godišnju naknadu za nadzor za rashode povezane s njegovom novom ulogom.

Pri sastavljanju Uredbe uzete su u obzir primjedbe zainteresiranih strana zaprimljene tijekom javnog savjetovanja. Te primjedbe, kao i izjava o povratnim informacijama, te Uredba ESB-a o naknadama za nadzor također su objavljeni na mrežnim stranicama ESB-a.

Uredbom EU-a kojom se uređuje Jedinstveni nadzorni mehanizam (Uredba o SSM-u) propisano je da ESB ubire godišnje naknade za nadzor od svih nadziranih banaka kako bi nadoknadio rashode povezane s nadzorom.

Predstavnici medija mogu postaviti upite Rolfu Bendersu, tel. +49 69 1344 6925.

KONTAKT

Europska središnja banka

glavna uprava Odnosi s javnošću

Reprodukcija se dopušta uz navođenje izvora.

Kontaktni podatci za medije
Prijava povreda, tzv. zviždanje