Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
  • LEHDISTÖTIEDOTE

EKP julkaisee lisäosan ohjeisiin, joilla yhdenmukaistetaan vaihtoehtojen ja harkintavallan käyttöä pankkivalvonnassa

10.8.2016
  • Nyt julkaistava lisäosa täydentää aiemmin laadittuja EKP:n ohjeita. Tavoitteena on edelleen yhdenmukaistaa merkittävien pankkien valvontaa euroalueella.
  • Julkaistussa lisäosassa on otettu huomioon julkisen kuulemisen tulokset.

Euroopan keskuspankki (EKP) julkisti tänään lisäosan Euroopan keskuspankin ohjeisiin unionin oikeuden sallimista vaihtoehdoista ja harkintavallasta. Lisäosassa käsitellään kahdeksaa vaihtoehtojen ja harkintavallan käyttömahdollisuutta. Lisäosalla täydennetään 24.3.2016 julkistettuja ohjeita ja asetusta.

EKP:n pankkivalvonnan verkkosivuilla julkaistaan myöhemmin tänä vuonna konsolidoitu versio unionin oikeuden sallimia vaihtoehtoja ja harkintavaltaa käsittelevistä Euroopan keskuspankin ohjeista ja ohjeiden lisäosasta. Tuolloin niihin sisällytetään myös laitosten suojajärjestelmien arviointiperiaatteet. Asiakirjassa määritetään, miten pankkilainsäädännön sallimien vaihtoehtojen ja harkintavallan käyttö yhdenmukaistetaan euroalueella. EKP:n valvontaelimen jäsenen Ignazio Angelonin mukaan julkaisun myötä EKP:n pankkivalvonta saa päätökseen unionin pankkilainsäädännön sallimien vaihtoehtojen ja harkintavallan käytön yhtenäistämisen.

Ennen kuin EKP:n neuvosto hyväksyi lisäosan, siitä järjestettiin julkinen kuuleminen, jonka yhteydessä pidettiin myös julkinen kuulemistilaisuus. Julkaistussa lisäosassa on otettu huomioon julkiseen kuulemiseen lähetetyt kommentit. Kommentit, niistä laadittu palautekooste sekä lisäosa julkaistaan verkossa EKP:n pankkivalvontasivuilla.

Tiedotusvälineiden kysymyksiin vastaavat Uta Harnischfeger puhelinnumerossa +49 69 1344 6321 ja Ronan Sheridan puhelinnumerossa +49 69 1344 7416.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle
Ilmoita väärinkäytöksestä