Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
  • LEHDISTÖTIEDOTE

EKP julkaisee asetuksen ja ohjeet, joilla yhdenmukaistetaan vaihtoehtojen ja harkintavallan käyttöä pankkivalvonnassa

24.3.2016
  • EKP:n asetus unionin oikeuden sallimien vaihtoehtojen ja harkintavallan käytöstä sekä EKP:n asiaa koskevat ohjeet yhdenmukaistavat edelleen merkittävien pankkien valvontaa euroalueella.
  • Asetus ja ohjeet julkaistaan julkisen kuulemisen päätteeksi.

Euroopan keskuspankki (EKP) julkaisi tänään EKP:n asetuksen unionin oikeuden sallimien vaihtoehtojen ja harkintavallan käytöstä sekä EKP:n ohjeet unionin oikeuden sallimista vaihtoehdoista ja harkintavallasta. Asetuksessa ja ohjeissa määritetään, miten pankkilainsäädännön sallimien vaihtoehtojen ja harkintavallan käyttö yhdenmukaistetaan euroalueella.

EKP:n valvontaelimen jäsen Ignazio Angeloni toteaa, että yhdenmukaistaminen edistää merkittävästi tasapuolisia toimintaedellytyksiä euroalueen pankkisektorilla. Angelonin mukaan pian käynnistetään uusi kuuleminen, jossa käsitellään toista, suppeampaa joukkoa vaihtoehtojen ja harkintavallan käyttömahdollisuuksia. Kuulemisen myötä yhteisen pankkivalvonnan vaihtoehtojen ja harkintavallan käytön yhdenmukaistamisprosessi saataneen näillä näkymin päätökseen.

Ennen kuin EKP:n neuvosto antoi asetuksen, siitä käynnistettiin julkinen kuuleminen, jonka yhteydessä järjestettiin myös julkinen kuulemistilaisuus. Lopullisessa asetuksessa on otettu huomioon julkiseen kuulemiseen lähetetyt kommentit. Kommentit ja niistä laadittu palautekooste sekä itse EKP:n asetus julkaistaan verkossa EKP:n pankkivalvontasivuilla.

Tiedotusvälineiden kysymyksiin vastaa Rolf Benders puhelinnumerossa +49 69 1344 6925.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle
Ilmoita väärinkäytöksestä