Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
  • COMUNICAT DE PRESĂ

Danièle Nouy a fost numită în funcţia de preşedinte al Consiliului de supraveghere

16 decembrie 2013

Astăzi, Consiliul UE a numit-o pe dna Danièle Nouy în funcţia de preşedinte al Consiliului de supraveghere al mecanismului unic de supraveghere din cadrul Băncii Centrale Europene. În prealabil, Parlamentul European a aprobat propunerea Consiliului guvernatorilor BCE privind numirea dnei Până de curând, Danièle Nouy a deţinut funcţia de secretar general al Autorităţii de supraveghere prudenţială şi de rezoluţie ( Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution) din Franţa. Anterior, a ocupat posturile de secretar general adjunct şi secretar general al Comitetului de supraveghere bancară de la Basel.

Preşedintele BCE, Mario Draghi, a declarat: „Numirea preşedintelui Consiliului de supraveghere marchează o etapă importantă în procesul de instituire de către BCE a unui mecanism unic de supraveghere pentru băncile din zona euro. Dna Nouy aduce cu sine o experienţă de aproape 40 de ani în domeniul supravegherii bancare. Numirea sa va permite Consiliului de supraveghere să îşi înceapă în curând activitatea şi să elaboreze toate cerinţele organizatorice, în scopul asumării, începând cu 4 noiembrie 2014, a responsabilităţilor de supraveghere care ne revin.”

Dna Nouy a fost numită pentru un mandat de 5 ani cu începere de la 1 ianuarie 2014.

Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este Rolf Benders, tel.: +49 69 1344 7455.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media
Avertizările de integritate