Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
  • LEHDISTÖTIEDOTE

EKP käynnistää julkisen kuulemisen paikalla tehtäviä tarkastuksia ja sisäisten mallien tarkastuksia koskevasta oppaasta

27.7.2017
  • Tarkastukset ovat tärkeä pankkivalvonnan väline.
  • Opasluonnoksesta järjestetään kuuleminen.
  • Kommentteja voi esittää 15.9.2017 asti.

Euroopan keskuspankki (EKP) julkaisee tänään kommentoitavaksi luonnoksen paikalla tehtäviä tarkastuksia ja sisäisten mallien tarkastuksia koskevaksi oppaaksi. Tarkastukset ovat tärkeä pankkivalvonnan väline ympäri maailmaa. Opasluonnos on laadittu yhteistyössä kansallisten toimivaltaisten viranomaisten kanssa. Valvottavat pankit ja muut kiinnostuneet tahot saavat oppaasta hyödyllistä tietoa siitä, miten EKP pankkivalvojana suorittaa tarkastukset.

Niissä on tavoitteena analysoida perusteellisesti kohdepankin riskejä, sisäisiä valvontajärjestelmiä, liiketoimintamalleja tai hallintoa. Tarkastuksille määritetään aina ennalta selkeä kohde ja aikataulu, ja ne suoritetaan joko pankin tai siihen yhteydessä olevan oikeushenkilön tiloissa. Tarkastusten on oltava perinpohjaisia, mutta suhteellisuusperiaatetta noudatetaan. Pyrkimyksenä on saada yksityiskohtainen kuva tilanteesta tarkastettavassa pankissa ja analysoida sen tulevaa kehitystä. Oppaassa luodaan yleiskatsaus tarkastusten järjestämiseen, kuvataan niiden eri vaiheet ja luetellaan tarkastusperiaatteet, joita sekä pankkien että tarkastusryhmien kuuluu noudattaa.

Julkinen kuuleminen käynnistyy tänään, ja ohjeluonnoksesta voi esittää kommentteja 15.9.2017 asti. Ohjeluonnos ja sitä koskevia kysymyksiä ja vastauksia on julkaistu EKP:n pankkivalvontasivuilla.

Sivuilla ovat myös ohjeet opasluonnoksen kommentointiin. Vastausajan päätyttyä EKP julkaisee saadut kommentit sekä niistä laaditun palauteyhteenvedon.

Tiedotusvälineiden kysymyksiin vastaa Rolf Benders puhelinnumerossa +49 69 1344 6925.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle
Whistleblowing