Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Javno posvetovanje o izvajanju opcij in diskrecijskih pravic s strani pristojnih nacionalnih organov v zvezi z manj pomembnimi institucijami

Posvetovanje daje zainteresiranim stranem priložnost, da podajo pripombe na osnutek smernice o izvajanju opcij in diskrecijskih pravic, ki so na voljo v pravu Unije, s strani pristojnih nacionalnih organov v zvezi z manj pomembnimi institucijami ter na osnutek priporočila o skupnih specifikacijah za izvajanje nekaterih opcij in diskrecijskih pravic, ki so na voljo v pravu Unije, s strani pristojnih nacionalnih organov v zvezi z manj pomembnimi institucijami.

Rok za oddajo pripomb: 5. januar 2017 opolnoči po srednjeevropskem času.

Upoštevali bomo samo pripombe, ki jih bomo prejeli do tega roka.

Izvajanje opcij in diskrecijskih pravic iz prava Unije s strani pristojnih nacionalnih organov v zvezi z manj pomembnimi institucijami

ECB je leta 2015 sprejela odločitev, da poenoti uporabo opcij in diskrecijskih pravic pri neposrednem nadzoru 129 pomembnih institucij. V ta namen sta bila na začetku leta sprejeta uredba ECB in Vodnik ECB po opcijah in diskrecijskih pravicah iz prava Unije. V naslednjem koraku bo ECB s sprejetjem smernice in priporočila zagotovila poenoteno izvajanje opcij in diskrecijskih pravic tudi v manj pomembnih institucijah, ki so pod neposrednim nadzorom pristojnih nacionalnih organov. ECB se je za ta korak odločila v okviru svoje pristojnosti, da izvaja pregled nad sistemom. Cilj je zagotoviti harmonizacijo med vsemi bankami.

Rok za oddajo pripomb je 5. januar 2017 opolnoči po srednjeevropskem času.

Upoštevali bomo samo pripombe, ki jih bomo prejeli do tega roka.

Oddaja pripomb

Pripombe oddajte do 5. januarja 2017 opolnoči po srednjeevropskem času, pri čemer uporabite spodnjo predlogo.

Predloga za javno posvetovanje

Kjer je smiselno, svoje pripombe podkrepite z ustreznimi primeri ali podatki.

Oddaja pripomb po e-pošti:

E-poštni naslov za oddajo pripomb: SSMPublicConsultation@ecb.europa.eu

Prosimo vas, da kot zadevo navedete »Javno posvetovanje o izvajanju opcij in diskrecijskih pravic s strani pristojnih nacionalnih organov v zvezi z manj pomembnimi institucijami«.

Oddaja pripomb po pošti:

Poštni naslov za oddajo pripomb:

Evropska centralna bankaSekretariat Nadzornega odbora
»Javno posvetovanje o izvajanju opcij in diskrecijskih pravic s strani pristojnih nacionalnih organov v zvezi z manj pomembnimi institucijami«
60640 Frankfurt na Majni
Nemčija

Objava pripomb

Po koncu posvetovanja bomo vse pripombe skupaj s poročilom o odzivih na posvetovanje objavili na tej spletni strani. Podrobnosti o tem, kako bomo ravnali z vašimi osebnimi podatki in vašim prispevkom, so v izjavi o varstvu zasebnosti.

Izjava o varstvu zasebnosti
Javna obravnava

ECB bo javno obravnavo organizirala 17. novembra 2016 v prostorih ECB v Frankfurtu na Majni.

Obravnava se bo začela s predstavitvijo, ki ji bodo sledila vprašanja in odgovori v angleščini.

Vprašanja lahko med samo obravnavo pošljete na naslov, ki bo tik pred tem na voljo na tej spletni strani.

Program

Na dan obravnave bo dostop dovoljen samo udeležencem, ki bodo predložili e-poštno sporočilo s potrditvijo registracije in veljaven osebni dokument, npr. potni list ali osebno izkaznico (vozniško dovoljenje ne bo zadostovalo).

Spletni prenos
Dokumenti
Žvižgaštvo