Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:
  • PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ESB predložio Yvesa Merscha za potpredsjednika Nadzornog odbora

9. travnja 2019.

  • Upravno vijeće dostavilo je Europskom parlamentu prijedlog za novog potpredsjednika ESB-ova Nadzornog odbora.
  • Vijeće Europske unije dat će konačno odobrenje nakon glasovanja u Europskom parlamentu.

Upravno vijeće Europske središnje banke (ESB) predložilo je imenovanje člana Izvršnog odbora ESB-a Yvesa Merscha za potpredsjednika ESB-ova Nadzornog odbora.

ESB je o svojoj odluci obavijestio predsjednika Odbora Europskog parlamenta za ekonomsku i monetarnu politiku Roberta Gualtierija u skladu s međuinstitucijskim sporazumom između ESB-a i Europskog parlamenta. ESB je o svojoj odluci također obavijestio predsjednika Vijeća ECOFIN Eugena Teodorovicija. Datum Merscheva saslušanja pred Odborom za ekonomsku i monetarnu politiku naknadno će se odrediti. U skladu s člankom 26. stavkom 3. uredbe o SSM-u, za imenovanje je potrebno odobrenje Europskog parlamenta. Nakon odobrenja Vijeće Europske unije donijet će provedbenu odluku za imenovanje potpredsjednika Nadzornog odbora. U skladu s uredbom o SSM-u, potpredsjednik Nadzornog odbora bira se iz redova članova Izvršnog odbora ESB-a.

Predstavnici medija mogu postaviti upite Esther Tejedor, tel.: +49 69 1344 95596.

KONTAKT

Europska središnja banka

glavna uprava Odnosi s javnošću

Reprodukcija se dopušta uz navođenje izvora.

Kontaktni podatci za medije
Prijava povreda, tzv. zviždanje